Договорена даља сарадња Уставног суда Србије и Фондације "Конрад Аденауер"

02.11.2009.

         Председница Уставног суда Србије др Боса Ненадић примила је у четвртак 29. октобра 2009. године госпођу др Стефани Рикарда Рос, директорку Програма „Правна држава Југоисточне Европе" Фондације „Конрад Аденауер", са којом је обавила радни састанак посвећен даљој сарадњи Уставног суда Србије и Фондације „Конрад Аденауер".
      Председница др Ненадић и директорка др Рос изразиле су задовољство досадашњом успешном сарадњом Уставног суда Србије и ове немачке фондације, чији је плод управо завршена, веома успешно организована Регионална конференција уставних судова „Уставно судство у теорији и пракси".
        На састанку је договорено да се достигнути ниво међусобне сарадње додатно унапреди а конкретизовани су и нови кораци на том пољу. Председница др Ненадић и директорка др Рос договориле су скорашње објављивање збирке одлука „Одабране пресуде Савезног уставног суда Немачке" на српском језику, као и објављивање Зборника радова учесника Регионалне конференције уставних судова „Уставно судство у теорији и пракси".