Dogovorena dalja saradnja Ustavnog suda Srbije i Fondacije "Konrad Adenauer"

02.11.2009.

         Predsednica Ustavnog suda Srbije dr Bosa Nenadić primila je u četvrtak 29. oktobra 2009. godine gospođu dr Stefani Rikarda Ros, direktorku Programa „Pravna država Jugoistočne Evrope" Fondacije „Konrad Adenauer", sa kojom je obavila radni sastanak posvećen daljoj saradnji Ustavnog suda Srbije i Fondacije „Konrad Adenauer".
      Predsednica dr Nenadić i direktorka dr Ros izrazile su zadovoljstvo dosadašnjom uspešnom saradnjom Ustavnog suda Srbije i ove nemačke fondacije, čiji je plod upravo završena, veoma uspešno organizovana Regionalna konferencija ustavnih sudova „Ustavno sudstvo u teoriji i praksi".
        Na sastanku je dogovoreno da se dostignuti nivo međusobne saradnje dodatno unapredi a konkretizovani su i novi koraci na tom polju. Predsednica dr Nenadić i direktorka dr Ros dogovorile su skorašnje objavljivanje zbirke odluka „Odabrane presude Saveznog ustavnog suda Nemačke" na srpskom jeziku, kao i objavljivanje Zbornika radova učesnika Regionalne konferencije ustavnih sudova „Ustavno sudstvo u teoriji i praksi".