Амбасадор Немачке посетио Уставни суд

14.03.2012.

Председник Уставног суда Србије др Драгиша Слијепчевић и амбасадор Савезне Републике Немачке у Србији Волфрам Мас састали су се данас у Уставном суду. На састанку је, између осталог, било речи о надлежностима и раду Уставног суда, као и о унпаређењу досадашње успешне сарадње уставних судова две земље.

Амбасадор Мас је изразио задовољство досадашњим односима уставних судова Немачке и Србије и наду да ће се будућа сарадња и даље унапређивати, јер је то од интереса за највише судске инстанце у обе земље. Мас је такође нагласио да је примарни интерес Немачке да Србију прати и подржава на путу ка Европској унији и изразио спремност своје државе да помогне Србији у свакој фази напредовања до стицања пуноправног чланства у ЕУ.

Председник Суда др Слијепчевић је амбасадора Маса упознао са изменама и допунама Закона о Уставном суду и начином доношења одлука и о плану и начину ефикаснијег поступања Суда по уставним жалбама. Он је такође истакао да успешна сарадња и билатерални односи између уставних судова Србије и Немачке дуго трају што је веома значајно за Уставни суд Србије јер омогућава размену мишљења и искустава међу судијама.