Сарадња Уставног суда и Правног факултета у области издаваштва

19.10.2012.

Председник Уставног суда Србије др Драгиша Слијепчевић и управник Центра за издаваштво и информисање Правног факултета Универзитета у Београду проф. др Драган Митровић одржали су данас у Уставном суду конференцију за новинаре на којој je било речи о сарадњи Уставног суда и Правног факултета Универзитета у Београду у области издаваштва.

Говорећи о сарадњи Уставног суда и Правног факултета Универзитета у Београду председник Слијепчевић је нагласио да је реч о дугогодишњој сарадњи у оквиру које је овај факултет донирао значајну правничку литературу Суду. Председник Слијепчевић се  захвалио Центру за издаваштво и информисање Правног факултета Универзитета у Београду на сарадњи и нагласио да су издања овог центра од велике користи судијама и стручним сарадницима Уставног суда, те да их користе у свакодневном раду.

Управник Центра за издаваштво и информисање проф. др Драган Митровић представио је издања овог центра основаног пре шест година. Центар је од оснивања до данас објавио око 350 наслова, а покренуте су и две врло значајне библиотеке -  „Научна баштина Правног факултета“ и „Светска правна баштина“.

Библиотека „Научна баштина Правног факултета“ има девет издања наших истакнутих професора попут Слободана Јовановића, Радомира Лукића, Милана Бартоша и у њој се објављују научно-филозофске студије, критичке теоријске расправе која имају трајну употребну вредност. Библиотека „Светска правна баштина“ има 11 издања и основана је са циљем да спаси од заборава дела највећих правника и филозофа (Троицки, Алан Вотсон, Ханс Келзен, Сидни Лоу....), која већ дуго нису доступна правничкој јавности, а одавно су преведена на српски језик, као и најзначајније књиге водећих правних мислилаца.