Протокол о међусобној сарадњи Уставног суда и Правног факултета Универзитета у Београду

01.07.2009.

Председница Уставног суда Републике Србије др Боса Ненадић и декан Правног факултета Универзитета у Београду проф. др Мирко Васиљевић потписали су 30. јуна 2009. године у Уставном суду Протокол о међусобној сарадњи Уставног суда Републике Србије и Правног факултета Универзитета у Београду.

Сврха овог протокола је унапређење сарадње двеју значајних институција у оквиру њихових уставних и законских надлежности, заједничко деловање и залагање за очување уставности и законитости, заштиту и унапређивање људских и мањинских права и слобода, изградњу Републике Србије као државе владавине права, те за даљу афирмацију демократских вредности у Републици Србији.

На основу Протокола биће остваривани различити видови сарадње у циљу унапређивања уставноправне теорије и праксе у Републици Србији - организовање стручних и научних скупова, издавање научних и других публикација и часописа итд.

После потписивања Протокола о међусобној сарадњи, уприличен је сусрет и разговор председнице Ненадић и декана Васиљевића са новинарима о раду две институције и о аспектима будуће сарадње.