Председник Савезног уставног суда Немачке долази у посету Уставном суду Србије

26.10.2009.

На позив председнице Уставног суда Србије др Босе Ненадић, председник Савезног уставног суда Немачке Prof. dr Dres. h.c. Ханс Јирген Папиeр, у пратњи др Елке Луис Барнштат, директорке Суда, боравиће 26. и 27. октобра 2009. године у посети Уставном суду Србије.
Циљ посете је размена искустава председника и судија Уставног суда Републике Србије са председником Савезног уставног суда Немачке у вршењу уставно-судске функције у непосредној заштити уставности и законитости и заштити људских права и другим питањима од значаја за функционисање уставног судства у Републици Србији и Савезној Републици Немачкој, као и даље унапређење билатералне сарадње.
Током посете Уставном суду Србије, председника Савезног уставног суда Немачке примиће председник Републике Србије Борис Тадић и министарка правде Снежана Маловић, а предвиђено је и заједничко обраћање медијима председника уставних судова Немачке и Србије.
Председник Савезног уставног суда Немачке др Папиер такође ће учествовати на Регионалној конференцији земаља западног Балкана „Уставно судство у теорији и пракси“, која ће бити одржана 27. и 28. октобра 2009. године у Београду, којом приликом ће имати уводно излагање „Правна држава и уставно судство“.