Potpisan protokol o međusobnoj saradnji Ustavnog suda i Pravnog fakulteta Univerziteta Union u Beogradu

03.11.2009.

                Predsednica Ustavnog suda Republike Srbije dr Bosa Nenadić i dekanka Pravnog fakulteta Univerziteta UNION u Beogradu prof. dr Vesna Rakić Vodinelić potpisale su 3. novembra 2009. godine u Ustavnom sudu Protokol o međusobnoj saradnji Ustavnog suda Republike Srbije i Pravnog fakulteta Univerziteta UNION u Beogradu.
                Svrha ovog protokola je unapređenje saradnje dveju značajnih institucija u okviru njihovih ustavnih i zakonskih nadležnosti, zajedničko delovanje i zalaganje za očuvanje ustavnosti i zakonitosti, zaštitu i unapređivanje ljudskih i manjinskih prava i sloboda, izgradnju Republike Srbije kao države vladavine prava, te za dalju afirmaciju demokratskih vrednosti u Republici Srbiji.
                Na osnovu Protokola biće ostvarivani različiti vidovi saradnje u cilju unapređivanja ustavnopravne teorije i prakse u Republici Srbiji - organizovanje stručnih i naučnih skupova, izdavanje naučnih i drugih publikacija i časopisa.
               Predsednica dr Nenadić u svom obraćanju prisutnima istakla je da je potpisivanje Protokola samo vid formalizovanja dosadašnje veoma plodne saradnje između Ustavnog suda i Pravnog fakulteta Union.
                Izražavajući zadovoljstvo zbog potpisanog Protokola, prof. dr Vesna Rakić Vodinelić, dekanka Pravnog fakulteta Univerziteta UNION u Beogradu naglasila je da je od velikog interesa ovog fakulteta da studenti na što bolji način upoznaju ustavnosudsku materiju i postupak pred Ustavnim sudom, što će potpisivanjem Protokola biti znatno olakšano.