Потписан протокол о међусобној сарадњи Уставног суда и Правног факултета Универзитета Унион у Београду

03.11.2009.

                Председница Уставног суда Републике Србије др Боса Ненадић и деканка Правног факултета Универзитета УНИОН у Београду проф. др Весна Ракић Водинелић потписале су 3. новембра 2009. године у Уставном суду Протокол о међусобној сарадњи Уставног суда Републике Србије и Правног факултета Универзитета УНИОН у Београду.
                Сврха овог протокола је унапређење сарадње двеју значајних институција у оквиру њихових уставних и законских надлежности, заједничко деловање и залагање за очување уставности и законитости, заштиту и унапређивање људских и мањинских права и слобода, изградњу Републике Србије као државе владавине права, те за даљу афирмацију демократских вредности у Републици Србији.
                На основу Протокола биће остваривани различити видови сарадње у циљу унапређивања уставноправне теорије и праксе у Републици Србији - организовање стручних и научних скупова, издавање научних и других публикација и часописа.
               Председница др Ненадић у свом обраћању присутнима истакла је да је потписивање Протокола само вид формализовања досадашње веома плодне сарадње између Уставног суда и Правног факултета Унион.
                Изражавајући задовољство због потписаног Протокола, проф. др Весна Ракић Водинелић, деканка Правног факултета Универзитета УНИОН у Београду нагласила је да је од великог интереса овог факултета да студенти на што бољи начин упознају уставносудску материју и поступак пред Уставним судом, што ће потписивањем Протокола бити знатно олакшано.