Јавна расправа у предмету IУз-882/2010

28.06.2013.

Јавна расправа у предмету IУз-882/2010, поводом иницијатива и покренутог поступка за оцену уставности одређених одредаба Закона о националним саветима националних мањина („Службени гласник РС“, број 72/09), биће одржана у уторак, 2. јула 2013. године, у Уставном суду. На јавну расправу позвани су представници иницијатора: Асоцијације за унапређење положаја националних мањина, АРГУС-а-Цивилног удружења Мађара у Војводини за права мањина, Нове српске политичке мисли, Удружења новинара Србије, Асоцијације независних електронских медија, као и иницијатори из Панчева, Суботице, Палића и Суботинца.

Такође, као представници надлежних органа и организација, позвани су  представник Одбора за уставна питања и законодавство Народне скупштине Републике Србије, Заштитник грађана, представник Републичког секретаријата за законодавство, представник Министарства културе и информисања, представник Министарства правде и државне управе, представник Министарства просвете, науке и технолошког развоја и представник Канцеларије Владе за људска и мањинска права.

На јавну расправу позвани су и академик проф. др Тибор Варади, проф. др Маријана Пајванчић (Факултет за европске правно-политичке студије у Новом Саду), проф. др Миодраг Јовановић (Правни факултет Универзитета у Београду), проф. др Владимир Ђурић (Паневропски универзитет Аперион, Бања Лука) и проф. др Борис Кривокапић (Мегатренд Универзитет).