Саветовање привредних судова Републике Србије

06.09.2024.

Председница Уставног суда Снежана Марковић, заменик председнице др Милан Шкулић и судије Гордана Ајншпилер Поповић и Мирослав Николић присуствовали су XXXI традиционалном саветовању привредних судова Републике Србије, које је, од 3. до 6. септембра 2024. године, одржано на Златибору.

На отварању саветовања, у поздравној речи, учесницима се обратила председница Марковић изложивши приказ нових законодавних решења у делу који се тиче надлежности Уставног суда, као и ефекте почетка примене сета правосудних закона, Закона о изменама и допунама Закона о заштити права на суђење у разумном року и Закона о изменама и допунама Закона о Уставном суду, на рад и функционисање Уставног суда. Заменик председнице др Милан Шкулић изложио је уводни реферат чија тема је „Однос одговорности за привредни преступ и кривичне одговорности правних лица“.  

Циљ саветовања привредних судова Републике Србије, чији организатор је Привредни апелациони суд, је расправа и дискусија о најактуелнијим и најспорнијим питањима из области стечаја, приватизације, извршног поступка, сета правосудних закона, Закона о привредним друштвима, Закона о парничном поступку, грађанског права, као и материје привредних преступа. 

Саветовање привредних судова Републике Србије