Sastanak sa delegacijom Ustavnog suda Crne Gore

23.03.2012.

Predsednik Ustavnog suda Srbije dr Dragiša B. Slijepčević i sudije Ustavnog suda održali su danas u Ustavnom sudu sastanak sa delegacijom Ustavnog suda Crne Gore koju predvodi predsednik tog suda dr Milan Marković. Na sastanku je bilo reči o radu dva suda i o njihovoj nadležnosti, pri čemu je posebna pažnja posvećena promenama u načinu rada i odlučivanja Ustavnog suda Srbije nakon usvajanja izmena i dopuna Zakona o Ustavnom sudu.

Govoreći o aktivnostima Ustavnog suda na čijem je čelu dr Milan Marković je naglasio da su organizacija i funkcionisanje ustavnih sudova dve zemlje pitanja koja su od značaja za oba suda. Marković je istakao da su iskustva u novom načinu rada i odlučivanja Ustavnog suda Srbije od velike koristi za Ustavni sud Crne Gore koji takođe teži efikasnijem postupanju i odlučivanju.

Predsednik Ustavnog suda Srbije dr Dragiša B. Slijepčević poželeo je dobrodošlicu gostima iz Crne Gore i izrazio nadu da će ova poseta obogatiti profesionalna iskustva sudija dva suda. Predsednik Slijepčević je goste upoznao sa novinama u radu Ustavnog suda i poboljšanju efikasnosti postupanja suda.

U razgovoru je zaključeno da će iskustva i mišljenja razmenjena na današnjem sastanku značajno doprineti unapređenju buduće saradnje ustavnih sudova Republike Srbije i Crne Gore. Delegacija Ustavnog suda Crne Gore u poseti Ustavnom sudu Srbije boravi od 22. do 24. marta. To je uzvratna poseta Ustavnom sudu Srbije, čija delegacija je Ustavni sud Crne Gore posetila u decembru 2010. godine.