ПРЕТРАГА САЈТА: RSS

Седми регионални форум о владавини права за Југоисточну Европу


петак, 16. октобар 2020

Заменик председника Уставног суда др Милан Шкулић и судије Уставног суда др Наташа Плавшић и др Владан Петров учествују у раду Седмог регионалног форума о владавини права за Југоисточну Европу који се, 16. и 17. октобра 2020. године, одржава у Београду. Тема овогодишњег Форума је COVID-19 и права заштићена Европском конвенцијом о људским правима. Заменик председника Уставног суда, судија Шкулић ће отворити Форум и поздравити учеснике.

Циљеви Форума су промовисање спровођења наведене Конвенције на државном нивоу, подстицање регионалне сарадње у континуираном развоју владавине права и поштовања људских права, као и помоћ у процесу интеграције региона у Европску унију. Организатори Форума су AIRE Центар и организација Civile Rights Defenders, уз подршку Министарства спољних послова Уједињеног Краљевства, Владе Шведске, Фондације „Конрад Аденауер“ и Министарства спољних послова Краљевине Холандије.

Форум је ове године организован у другачијем формату, јер је организација скупа на једној локацији у пуном обиму немогућа због кризе изазване вирусом COVID-19 и заштитних мера које се предузимају. Место одржавања овогодишњег Форума је Стразбур, где се одржава централна конференција, а конференције се одржавају и у Београду, Сарајеву, Скопљу, Тирани, Подгорици, Загребу и Приштини.


• На врх странице