ПРЕТРАГА САЈТА: RSS

Уставни суд домаћин регионалне конференције уставних судова


уторак, 09. октобар 2018

У оквиру дугогодишње сарадње Уставног суда Републике Србије и Немачке фондације за међународну правну сарадњу (IRZ) у Београду се одржава Регионална конференција уставних судова. Поред председнице и судија Уставног суда Републике Србије, као домаћина, и представника IRZ, као суорганизатора, у раду Регионалне конференције учествују председници и судије уставних судова Црне Горе, Републике Хрватске, Републике Македоније, Босне и Херцеговине, Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине, као и проф. др Udo Steiner, бивши судија Савезног уставног суда Немачке.

Истичући значај ове конференције за укупни развој регионалне сарадње, учесницима се на отварању Конференције обратио и амбасадор Савезне Републике Немачке у Београду Thomas Schieb.

Расправа посвећена улози уставних судова у унапређењу правне државе има за циљ да кроз размену искустава о спорним питањима са којима се уставни судови региона сусрећу у време интензивне законодавне активности која је неодвојиви део процеса придруживања региона Европској унији, допринесе унапређењу уставносудске праксе у питањима која су од заједничког интереса за остваривање гарантованих права грађана.  


• На врх странице