ПРЕТРАГА САЈТА: RSS

Јануар 2013.


Заменица председника Уставног суда проф. др Марија Драшкић и виши обрађивач предмета Виктор Божић учествовали су на традиционалном семинару Европског суда за људска права у Стразбуру, који се сваке године одржава  поводом почетка нове судеће године тог Суда. Ове године семинар је одржан 25. јануара 2013. године, на тему: „Примена Европске конвенције о људским правима у временима економске кризе“.

Семинар, на коме је ове године учествовало око 250 представника европских судова, отворио је председник Европског суда за људска права г. Дин Шпилман. Уводно излагање дала је судија тог Суда Јулија Лафранке из Естоније, а затим су се учесницима обратили судија Европског ревизорског суда Јоанис Сармас, професор међународног права на Универзитету у Тартуу Лаури Малксо и бивши заменик председника за Европског суда за људска права гђа Франсоаз Тулкенс .

На свечаној седници која је одржана након семинара обратили су се председник Европског суда за људска права г. Дин Шпилман, председник Међународног суда за бившу Југославију Теодор Мерон и министарка правде Француске Кристин Таубира.

Strazbur


• На врх странице