PRETRAGA SAJTA: RSS

Arhiva vesti

četvrtak, 21. novembar 2019

Međunarodna konferencija o krivičnom pravu

Sudije Ustavnog suda dr Tijana Šurlan, dr Dragana Kolarić i dr Jovan Ćirić učestvuju u radu Međunarodne konferencije o krivičnom pravu koja se, 21. i 22. novembra 2019. godine, održava u Varšavi, u Poljskoj. Tema konferencije je  „Kriminalizacija - ideje i ograničenja. Principi kriminalizacije u ustavnom pravu“.

detaljnije »

petak, 08. novembar 2019

Konferencija predsednika i sudija najviših sudova sveta

Zamenica predsednice Ustavnog suda Snežana Marković i sudija Ustavnog suda dr Milan Škulić učestvuju u radu 20. tradicionalne međunarodne konferencije predsednika i sudija najviših sudova sveta koja se, od 6. do 12. novembra 2019. godine, održava u Nju Delhiju i Laknau u Indiji.

detaljnije »

sreda, 06. novembar 2019

Svečana akademija Ustavnog suda Republike Srpske

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić prisustvuje svečanoj akademiji, „25 godina Ustavnog suda Republike Srpske“, koju taj sud organizuje danas, 6. novembra 2019. godine, u Banjaluci.  

detaljnije »

petak, 18. oktobar 2019

Međunarodna konferencija Saveta Evrope

Zamenica predsednice Ustavnog suda Snežana Marković i sudija Ustavnog suda dr Nataša Plavšić učestvuju u radu Međunarodne konferencije „Suočavanje sa lošim postupanjem policije, uočenim u presudama Evropskog suda za ljudska prava i drugim telima Saveta Evrope“ koja se, 18. oktobra 2019. godine, održava u Budvi, u Crnoj Gori. Organizator konferencije je Direktorat za ljudska prava Saveta Evrope.

detaljnije »

četvrtak, 17. oktobar 2019

Regionalna konferencija ustavnih sudova

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić i sudija Ustavnog suda dr Vladan Petrov učestvuju u radu Regionalne konferencije ustavnih sudova „Sloboda vjeroispovjesti u ustavno-sudskoj praksi“ koja se, od 16. do 18. oktobra 2019. godine, održava u Tesliću, u Bosni i Hercegovini. Predsednica Ustavnog suda će održati izlaganje čija tema je „Zaštita slobode veroispovesti kroz praksu Ustavnog suda Republike Srbije“.

detaljnije »

utorak, 15. oktobar 2019

Sastanak sa šefom Misije Saveta Evrope u Beogradu

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić i šef Misije Saveta Evrope u Beogradu Tobias Flesenkemper sastali su se u Ustavnom sudu. Predsednica Suda je šefa Misije upoznala sa sastavom, nadležnostima i načinom rada Ustavnog suda.

detaljnije »

četvrtak, 03. oktobar 2019

Oktobarski pravnički dani

Sudija Ustavnog suda dr Tijana Šurlan učestvuje u radu Šesnaestog savetovanja pravnika „Oktobarski pravnički dani“ koje se, 3. i 4. oktobra 2019. godine, održava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci u Republici Srpskoj. Tema savetovanja je „Izgradnja i funkcionisanje pravnog sistema“. Sudija Šurlan izlaže rad o temi „Primena prakse Evropskog suda za ljudska prava u postupcima pred ustavnim sudovima“.

detaljnije »

petak, 20. septembar 2019

Predsednik Vrhovnog suda NR Kine sa delegacijom u poseti Ustavnom sudu

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić i zamenica predsednika Ustavnog suda Snežana Marković primile su u Ustavnom sudu višečlanu delegaciju sudova Narodne Republike Kine koju je predvodio predsednik Vrhovnog narodnog suda NJ.E. Zhou Qiang. Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Narodne Republike Kine u Republici Srbiji NJ.E. Chen Bo.

detaljnije »

petak, 20. septembar 2019

Predsednica Ustavnog suda prisustvovala prijemu kod predsednika Makrona

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić prisustvovala je 12. septembra svečanom prijemu u Jelisejskoj palati koji je za šefove delegacija najviših sudova država članica Saveta Evrope priredio predsednik Republike Francuske Emanuel Makron. U razgovoru sa predsednicom Ustavnog suda, predsednik Makron je istakao nedavnu uspešnu posetu Republici Srbiji i još jednom naglasio prijateljske veze između Republike Francuske i Republike Srbije.

detaljnije »

sreda, 11. septembar 2019

Konferencija predsednika najviših sudova država članica Saveta Evrope

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić učestvuje u radu konferencije predsednika najviših sudova država članica Saveta Evrope, koja se, 12. i 13. septembra 2019. godine, održava u Parizu, u Francuskoj. Teme konferencije su pravo na efikasan pravni lek pred nezavisnim i nepristrasnim sudom, odnos nacionalnih sudova i Evropskog suda za ljudska prava i suprotstavljenost slobode izražavanja i zaštite privatnog i porodičnog života.

detaljnije »


• Na vrh stranice