ПРЕТРАГА САЈТА: RSS

Извод из наступа у медијима

понедељак, 31. мај 2010

Уставни суд није дао дозволу за обављање више функција

Председница Уставног суда Србије Боса Ненадић изјавила је јуче да тај суд није дао никакво „зелено светло” функционерима за истовремено обављање више функција. Уставни суд није одлучивао о томе да ли поједини носиоци јавних функција могу обављати још једну или више функција, рекла је Ненадић поводом одлуке суда да покрене поступак оцене уставности једне одредбе Закона о Агенцији за борбу против корупције и до коначне одлуке привремено суспендује примену те одредбе.

(ПОЛИТИКА 26. мај 2010.)

детаљније »

понедељак, 31. мај 2010

Ненадић: Нема дозволе за обављање више функција

Председница Уставног суда Србије Боса Ненадић изјавила је јуче да тај суд није дао никаква "зелена светла" функционерима за истовремено обављање више функција. Уставни суд није одлучивао о томе да ли поједини носиоци јавних функција могу обављати још једну или више функција, рекла је Ненадић поводом одлуке суда да покрене поступак оцене уставности једне одредбе Закона о Агенцији за борбу против корупције и до коначне одлуке привремено суспендује примену те одредбе.

(„ДНЕВНИК“, 26. маја 2010.)

детаљније »

четвртак, 29. април 2010

Ненадић: Слободан мандат не значи право на злоупотребу

Одлука Уставног суда Србије (УСС), према којој одредбе члана 43. и 47. Закона о локалним изборима нису у сагласности с Уставом, "ступа на снагу даном објављивања у "Службеном гласнику"', изјавила је данас председница тог суда др Боса Ненадић.

(Интервју председнице Уставног суда др Босе Ненадић агенцији ТАНЈУГ, објављен 26.04.2010.)

детаљније »

понедељак, 26. април 2010

Б. Ненадић: Власници мандата су грађани

Председница Уставног суда Србије Боса Ненадић изјавила је данас да оцена тог суда да институт бланко оставки није у складу са Уставом Србије, не значи да су посланици, односно одборници, власници мандата.

(Изјава председнице Б.Ненадић агенцији БЕТА 22. април 2010.)

детаљније »

петак, 19. март 2010

Ускоро одлука у случају Национални строј

Београд - Недостатак шест судија Уставног суда битно утиче не само на број решених предмета, већ на рад Суда уопште. Неспорно је да је Уставни суд само великим напором судија и стручне службе у протекле две године успео да, на новим уставним решењима утемељи институцију и да, без обзира на све тешкоће, реши преко 2.500 предмета, каже за Данас др Боса Ненадић, председница Уставног суда Србије.

(Интервју председнице Б.Ненадић листу Данас, објављен 16. марта 2010.)

детаљније »

уторак, 02. март 2010

Приоритет решавање жалби неизабраних судија

Годишња конференција Уставног суда Србије
Приоритети рада Уставног суда Србије у 2010. биће доношење одлуке о захтеву за забрану Националног строја и навијачких група, али и оцена уставности Статута Војводине и Закона о информисању, најавила је јуче председница Уставног суда Боса Ненадић на годишњој конференцији за новинаре.

(Извештај са годишње конференције за штампу председнице Б.Ненадић, објављен у листу Данас, 23. фебруар 2010.)

детаљније »

понедељак, 01. март 2010

Докази за црвени картон

Боса Ненадић, председница Уставног суда, о забрани насилничких група навијача, реизбору судија, Закону о информисању: О навијачима се прикупља документација. Најчешће се ради о неформалним групама. О свакој жалби неизабраних судија - посебно изјашњавање

( Интервју председнице Б.Ненадић Вечерњим Новостима, објављен 22. фебруара 2010. )

детаљније »


• На врх странице