ПРЕТРАГА САЈТА: RSS

Архива вести

петак, 24. октобар 2008

Делегација Уставног суда на Округлом столу у оквиру сарадње уставних судова земаља нашег региона у Дубровнику 24. октобра 2008. године

Делегација Уставног суда Србије у саставу др Боса Ненадић, председник Уставног суда и судије др Марија Драшкић и Катарина Манојловић Андрић учествује на Округлом столу у оквиру сарадње уставних судова земаља нашег региона, који се одржава у Дубровнику 24. октобра 2008. године.
детаљније »

уторак, 14. октобар 2008

Посета Комесара за људска права Савета Европе Уставном суду Србије

Председник Уставног суда др Боса Ненадић је 13. октобра 2008. године примила у посету Комесара за људска права Савета Европе, господина Томаса Хамерберга.
детаљније »

четвртак, 02. октобар 2008

XIII Јереванска међународна конференција уставних судова у организацији Уставног суда Републике Јерменије

Судија Уставног суда Предраг Ћетковић и саветник Суда Радован Безбрадица учествовали су на XIII Јереванској међународној конференцији уставних судова која је одржана у Јеревану, Република Јерменија од 2. до 5. октобра 2008. године на тему "Основне уставне вредности и примена у пракси".
детаљније »

субота, 27. септембар 2008

Посета делегације Уставног суда Србије Канади

Делегација Уставног суда Србије у саставу др Боса Ненадић, председник Уставног суда, др Марија Драшкић судија и Снежана Наковска-Антић, секретар Суда, у периоду од 26. септембра до 4. октобра 2008. године посетила је Врховни суд Канаде, Апелациони суд Квебека и Комисију за људска и дечија права Квебека. Посета делегације Уставног суда је организована од стране Канадског пројекта за реформу правосуђа у Србији.
детаљније »

недеља, 20. јул 2008

Пријем Уставног суда Републике Србије у ACCPUF - Удружење уставних судова франкофоније

Уставни суд је, након позитивног мишљења Бироа, на Скупштини ACCPUF-а која је одржана 8. до 13. јула 2008.године у Либревилу, Габон примљен у чланство Удружења уставних судова франкофоније. Пријемом у Удружење, Уставни суд ће, као члан породице уставних судова франкофоније, заједно са другим судовима, активно доприносити заштити уставности и законитости, заштити основних људских права и слобода, остваривању владавине права и развитку демократског друштва.

детаљније »

субота, 19. јул 2008

Обавештење о спровођењу изборног поступка Јавног конкурса за попуњавање положаја и Јавног конкурса за пријем приправника у Уставном суду

Обавештавају се учесници Јавног конкурса за попуњавање положаја и Јавног конкурса за пријем приправника у Уставном суду да ће спровођење изборног поступка по овим конкурсима бити настављено након годишњих одмора.
детаљније »

уторак, 15. јул 2008

Конференција за новинаре

Председница Уставног суда др Боса Ненадић ће, у четвртак 17. јула 2008. године са почетком у 10 часова у Великој сали Уставног суда, одржати конференцију за новинаре.

детаљније »

среда, 09. јул 2008

Посета специјалног представника Генералног секретара Савета Европе у Србији г. Constantin Yerocostopoulos

Председник Уставног суда Србије др Боса Ненадић, 8. јула 2008. године, примила је у посету специјалног представника Генералног секретара Савета Европе у Србији г. Constantin Yerocostopoulos са сарадницима.
детаљније »

уторак, 01. јул 2008

Консултативни састанак

У Уставном суду ће, у уторак 8. јула 2008. године, бити одржан Консултативни састанак на тему "Отворена питања у поступку испитивања и одлучивања о уставној жалби".
детаљније »


• На врх странице