ПРЕТРАГА САЈТА: RSS

Архива вести

субота, 31. јануар 2009

Председница Уставног суда у посети Европском суду за људска права

Председница Уставног суда Републике Србије др Боса Ненадић, на позив председника Европског суда за људска права у Стразбуру, учествоваће 30. и 31. јануара 2009. године на семинару „Педесет година Европског суда за људска права из перспективе других међународних судова“, који је организован поводом педесетогодишњице рада Европског суда за људска права, и присуствоваће Свечаној седници Суда.
детаљније »

понедељак, 19. јануар 2009

Учешће Уставног суда на Светској конференцији уставних судова у Кејп Тауну, од 22. до 24. јануара 2009. године

Председница Уставног суда Боса Ненадић и судија Оливера Вучић представљаће Уставни суд Републике Србије на Светској конференцији уставних судова, која ће бити одржана у Кејп Тауну (Јужноафричка Република) од 22. до 24. јануара 2009. године у организацији Венецијанске комисије, Савета Европе и Уставног суда Јужноафричке Републике.
детаљније »

среда, 03. децембар 2008

Семинар о уставном судству

У оквиру сарадње Уставног суда, Савезног уставног суда Немачке и Немачке фондације за међународно-правну сарадњу, 5. децембра 2008. године са почетком у 9.30 часова у сали Уставног суда на II спрату биће одржан семинар о уставном судству.
детаљније »

уторак, 02. децембар 2008

Разговор са представницима Фондације „Konrad Adenauer Stiftung“

Председница Уставног суда др Боса Ненадић, са сарадницима, разговaрала је 2. децембра 2008. године са Клаудијом Крафорд, директорком Представништва Фондације „Konrad Adenauer Stiftung“ у Београду и Александром Поповић, координаторком пројекта Представништва Фондације.
детаљније »

среда, 26. новембар 2008

Председница Народне скупштине Србије посетила Уставни суд

Председница Народне скупштине, проф. др Славица Ђукић Дејановић, на позив председнице Уставног суда, др Босе Ненадић, посетила је данас (26. 11. 2008. године) Уставни суд, где је разговарала са председницом и судијама Уставног суда о питањима од значаја за рад и међусобне односе две институције.
детаљније »

уторак, 25. новембар 2008

Посета делегације Уставног суда Уставном и Врховном суду Мађарске

Делегација Уставног суда Републике Србије, у саставу: др Боса Ненадић, председница Суда, проф. др Агнеш Картаг-Одри, судија, и Сања Стаменковски, саветник, као секретар делегације, на позив председника Уставног суда Мађарске др Петера Пацолаиа, боравила је од 17. до 19. новембра 2008. године у званичној посети Уставном суду Мађарске.
детаљније »

петак, 07. новембар 2008

Шандор Пап, амбасадор Републике Мађарске у Србији у посети Уставном суду Републике Србије

Председница Уставног суда Србије др Боса Ненадић примила је 11. новембра 2008. године амбасадора Републике Мађарске у Србији, његову екселенцију Шандора Папа.
детаљније »

четвртак, 06. новембар 2008

Посета Мониторинг мисије Комитета министара Савета Европе

Председник Уставног суда Србије др Боса Ненадић са сарадницима, примила је у посету 10. новембра 2008. године г. Жан Луј Лорана (Mr Jean-Louis Laurens), генералног директора Генералног директората за политичка питања и демократију Савета Европе и гђу. Мери Ен Хенеси (Ms Mary-Ann Hannessey), политичког саветника у Генералном директорату за политичка питања и демократију Савета Европе, а у оквиру посете Мониторинг мисије Комитета министара Савета Европе.
детаљније »

понедељак, 03. новембар 2008

Посета Уставног суда Савету Европе и Савезном Уставном суду Немачке

Председница Уставног суда Србије, др Боса Ненадић и судије Суда заједно са сарадницима Суда боравиће у периоду од 3. до 7. новембра 2008. године у студијској посети Савету Европе и Савезном Уставном суду Немачке.
детаљније »

субота, 01. новембар 2008

Посета председнице Уставног суда Уставном савету Француске

Председница Уставног суда Србије, др Боса Ненадић ће од 1. до 3. новембра 2008. године, на позив Уставног савета Француске, присуствовати Јубилеју поводом обележавања 50 година од усвајања Устава Француске и оснивања Уставног савета Француске.
детаљније »


• На врх странице