ПРЕТРАГА САЈТА: RSS

Архива вести

петак, 15. мај 2009

Делегација Уставног суда Републике Србије у посети Уставном суду Босне и Херцеговине

Делегација Уставног суда Србије, предвођена председницом Суда, др Босом Ненадић, отишла је, на позив председнице Уставног суда Босне и Херцеговине, г-ђе Сеаде Палаврић, у посету Уставном суду Босне и Херцеговине.
Делегација Уставног суда Србије ће са домаћинима разговарати о јачању билатералне сарадње, као и о организационим и питањима надлежности двају уставних судова, посебно у погледу одлучивања по уставним жалбама.
Председнице уставних судова Србије и Босне и Херцеговине, др Боса Ненадић и Сеада Палаврић одржаће данас у 12.00 часова у просторијама Уставног суда Босне и Херцеговине конференцију за штампу.
детаљније »

четвртак, 14. мај 2009

Отправница послова Амбасаде Босне и Херцеговине у посети Уставном суду

Председница Уставног суда др Боса Ненадић примила је 11. маја 2009. године отправницу послова Амбасаде Босне и Херцеговине у Србији, госпођу Алмиру Арифовић.
Председница Уставног суда је разговарала са уваженом гошћом о јачању сарадње између уставних судова две земље, као и о предстојећој посети делегације Уставног суда Републике Србије Уставном суду Босне и Херцеговине.
детаљније »

петак, 24. април 2009

Посета делегације Уставног суда Уставном суду Словачке Републике

Делегација Уставног суда Србије, коју предводи председница др Боса Ненадић, на позив председнице Уставног суда Словачке Републике др Ивете Мацејкове, отишла је данас у званичну посету Уставном суду Словачке Републике.

Током овог значајног сусрета, делегација Уставног суда Србије ће са домаћинима разговарати о свим аспектима билатералне сарадње, а посебно о реализацији заједничке иницијативе за формирање асоцијације словенских уставних судова.

детаљније »

среда, 01. април 2009

Обраћање председнице Уставног суда представницима медија на конференцији за штампу, која је одржана 31. марта 2009. године

Поштовани посленици јавне речи,

Захваљујући вам што сте се одазвали нашем позиву да присуствујете овој конференцији, желим да Вас, у име Уставног суда, поздравим и упознам са резултатима рада Суда у току прошле године.

детаљније »

уторак, 31. март 2009

Конференција за штампу председника Уставног суда

У уторак, 31. марта 2009. године, у 11.00 часова, у сали за седнице Уставног суда биће одржана конференција за штампу, на којој ће се представницима медија обратити председник Уставног суда др Боса Ненадић.
Председница Ненадић ће, између осталог, на конференцији представити Преглед рада Уставног суда за 2008. годину.
детаљније »

уторак, 31. март 2009

Амбасадор Републике Словачке у посети Уставном суду

Председник Уставног суда, др Боса Ненадић, примила је 30. марта 2009. године изванредног I опуномоћеног амбасадора Словачке Републике, Њ.Е. Игора Фурдика, поводом предстојеће посете делегације Уставног суда Србије Уставном суду Словачке Републике, крајем априла 2009. године.

детаљније »

четвртак, 26. март 2009

Министар спољних послова Вук Јеремић у посети Уставном суду Србије

Председница Уставног суда, др Боса Ненадић, примила је 25. марта 2009. године министра спољних послова Републике Србије, г. Вука Јеремића. На састанку је разговарано о активностима међународне сарадње Уставног суда. Министар Јеремић је закључио да је међународна сарадња Суда, упркос његовом непотпуном саставу и околностима у којима фунционише, веома успешна. Председница Суда и министар Јеремић договорили су се о правцима будуће сарадње Суда са Министaрством спољних послова.
детаљније »

субота, 28. фебруар 2009

Председница Уставног суда Краљевине Шпаније у посети Уставном суду Србије

На позив председнице Уставног суда др Босе Ненадић, делегација Уставног суда Краљевине Шпаније, коју предводи госпођа Марија Емилија Касас Бамонде, председница Уставног суда Шпаније, налази се у радној посети Уставном суду Србије.
детаљније »

уторак, 17. фебруар 2009

Семинар о Европској конвенцији о људским правима у Уставном суду

У организацији Уставног суда и Савета Европе 13. и 14. фебруара у Сава центру одржан је семинар о Европској конвенцији о људским правима са темом „Право на живот, забрана мучења, право на слободу и безбедност личности“. Семинар је први у низу неколико семинара на тему Европске конвенције за људска права, који ће бити одржани током 2009. године.
детаљније »

уторак, 10. фебруар 2009

Амбасадор Краљевине Шпаније у посети Уставном суду

Председница Уставног суда др Боса Ненадић примила је 9. фебруара 2009. године Његову екселенцију амбасадора Краљевине Шпаније у Србији, господина Ињига де Паласио Еспања.
детаљније »


• На врх странице