ПРЕТРАГА САЈТА: RSS

Архива вести

петак, 07. новембар 2008

Шандор Пап, амбасадор Републике Мађарске у Србији у посети Уставном суду Републике Србије

Председница Уставног суда Србије др Боса Ненадић примила је 11. новембра 2008. године амбасадора Републике Мађарске у Србији, његову екселенцију Шандора Папа.
детаљније »

четвртак, 06. новембар 2008

Посета Мониторинг мисије Комитета министара Савета Европе

Председник Уставног суда Србије др Боса Ненадић са сарадницима, примила је у посету 10. новембра 2008. године г. Жан Луј Лорана (Mr Jean-Louis Laurens), генералног директора Генералног директората за политичка питања и демократију Савета Европе и гђу. Мери Ен Хенеси (Ms Mary-Ann Hannessey), политичког саветника у Генералном директорату за политичка питања и демократију Савета Европе, а у оквиру посете Мониторинг мисије Комитета министара Савета Европе.
детаљније »

понедељак, 03. новембар 2008

Посета Уставног суда Савету Европе и Савезном Уставном суду Немачке

Председница Уставног суда Србије, др Боса Ненадић и судије Суда заједно са сарадницима Суда боравиће у периоду од 3. до 7. новембра 2008. године у студијској посети Савету Европе и Савезном Уставном суду Немачке.
детаљније »

субота, 01. новембар 2008

Посета председнице Уставног суда Уставном савету Француске

Председница Уставног суда Србије, др Боса Ненадић ће од 1. до 3. новембра 2008. године, на позив Уставног савета Француске, присуствовати Јубилеју поводом обележавања 50 година од усвајања Устава Француске и оснивања Уставног савета Француске.


детаљније »

петак, 24. октобар 2008

Делегација Уставног суда на Округлом столу у оквиру сарадње уставних судова земаља нашег региона у Дубровнику 24. октобра 2008. године

Делегација Уставног суда Србије у саставу др Боса Ненадић, председник Уставног суда и судије др Марија Драшкић и Катарина Манојловић Андрић учествује на Округлом столу у оквиру сарадње уставних судова земаља нашег региона, који се одржава у Дубровнику 24. октобра 2008. године.
детаљније »

уторак, 14. октобар 2008

Посета Комесара за људска права Савета Европе Уставном суду Србије

Председник Уставног суда др Боса Ненадић је 13. октобра 2008. године примила у посету Комесара за људска права Савета Европе, господина Томаса Хамерберга.
детаљније »

четвртак, 02. октобар 2008

XIII Јереванска међународна конференција уставних судова у организацији Уставног суда Републике Јерменије

Судија Уставног суда Предраг Ћетковић и саветник Суда Радован Безбрадица учествовали су на XIII Јереванској међународној конференцији уставних судова која је одржана у Јеревану, Република Јерменија од 2. до 5. октобра 2008. године на тему "Основне уставне вредности и примена у пракси".
детаљније »

субота, 27. септембар 2008

Посета делегације Уставног суда Србије Канади

Делегација Уставног суда Србије у саставу др Боса Ненадић, председник Уставног суда, др Марија Драшкић судија и Снежана Наковска-Антић, секретар Суда, у периоду од 26. септембра до 4. октобра 2008. године посетила је Врховни суд Канаде, Апелациони суд Квебека и Комисију за људска и дечија права Квебека. Посета делегације Уставног суда је организована од стране Канадског пројекта за реформу правосуђа у Србији.
детаљније »

недеља, 20. јул 2008

Пријем Уставног суда Републике Србије у ACCPUF - Удружење уставних судова франкофоније

Уставни суд је, након позитивног мишљења Бироа, на Скупштини ACCPUF-а која је одржана 8. до 13. јула 2008.године у Либревилу, Габон примљен у чланство Удружења уставних судова франкофоније. Пријемом у Удружење, Уставни суд ће, као члан породице уставних судова франкофоније, заједно са другим судовима, активно доприносити заштити уставности и законитости, заштити основних људских права и слобода, остваривању владавине права и развитку демократског друштва.

детаљније »

субота, 19. јул 2008

Обавештење о спровођењу изборног поступка Јавног конкурса за попуњавање положаја и Јавног конкурса за пријем приправника у Уставном суду

Обавештавају се учесници Јавног конкурса за попуњавање положаја и Јавног конкурса за пријем приправника у Уставном суду да ће спровођење изборног поступка по овим конкурсима бити настављено након годишњих одмора.
детаљније »


• На врх странице