ПРЕТРАГА САЈТА: RSS

Архива вести

уторак, 14. октобар 2008

Посета Комесара за људска права Савета Европе Уставном суду Србије

Председник Уставног суда др Боса Ненадић је 13. октобра 2008. године примила у посету Комесара за људска права Савета Европе, господина Томаса Хамерберга.
детаљније »

четвртак, 02. октобар 2008

XIII Јереванска међународна конференција уставних судова у организацији Уставног суда Републике Јерменије

Судија Уставног суда Предраг Ћетковић и саветник Суда Радован Безбрадица учествовали су на XIII Јереванској међународној конференцији уставних судова која је одржана у Јеревану, Република Јерменија од 2. до 5. октобра 2008. године на тему "Основне уставне вредности и примена у пракси".
детаљније »

субота, 27. септембар 2008

Посета делегације Уставног суда Србије Канади

Делегација Уставног суда Србије у саставу др Боса Ненадић, председник Уставног суда, др Марија Драшкић судија и Снежана Наковска-Антић, секретар Суда, у периоду од 26. септембра до 4. октобра 2008. године посетила је Врховни суд Канаде, Апелациони суд Квебека и Комисију за људска и дечија права Квебека. Посета делегације Уставног суда је организована од стране Канадског пројекта за реформу правосуђа у Србији.
детаљније »

недеља, 20. јул 2008

Пријем Уставног суда Републике Србије у ACCPUF - Удружење уставних судова франкофоније

Уставни суд је, након позитивног мишљења Бироа, на Скупштини ACCPUF-а која је одржана 8. до 13. јула 2008.године у Либревилу, Габон примљен у чланство Удружења уставних судова франкофоније. Пријемом у Удружење, Уставни суд ће, као члан породице уставних судова франкофоније, заједно са другим судовима, активно доприносити заштити уставности и законитости, заштити основних људских права и слобода, остваривању владавине права и развитку демократског друштва.

детаљније »

субота, 19. јул 2008

Обавештење о спровођењу изборног поступка Јавног конкурса за попуњавање положаја и Јавног конкурса за пријем приправника у Уставном суду

Обавештавају се учесници Јавног конкурса за попуњавање положаја и Јавног конкурса за пријем приправника у Уставном суду да ће спровођење изборног поступка по овим конкурсима бити настављено након годишњих одмора.
детаљније »

уторак, 15. јул 2008

Конференција за новинаре

Председница Уставног суда др Боса Ненадић ће, у четвртак 17. јула 2008. године са почетком у 10 часова у Великој сали Уставног суда, одржати конференцију за новинаре.

детаљније »

среда, 09. јул 2008

Посета специјалног представника Генералног секретара Савета Европе у Србији г. Constantin Yerocostopoulos

Председник Уставног суда Србије др Боса Ненадић, 8. јула 2008. године, примила је у посету специјалног представника Генералног секретара Савета Европе у Србији г. Constantin Yerocostopoulos са сарадницима.
детаљније »

уторак, 01. јул 2008

Консултативни састанак

У Уставном суду ће, у уторак 8. јула 2008. године, бити одржан Консултативни састанак на тему "Отворена питања у поступку испитивања и одлучивања о уставној жалби".
детаљније »

четвртак, 27. децембар 2007

Избор председника Уставног суда

Уставни суд Републике Србије је на Првој седници, која је одржана 26. децембра 2007. године, за председника Уставног суда изабрао судију др Босу Ненадић.
детаљније »


• На врх странице