ПРЕТРАГА САЈТА: RSS

Архива вести

уторак, 31. март 2009

Амбасадор Републике Словачке у посети Уставном суду

Председник Уставног суда, др Боса Ненадић, примила је 30. марта 2009. године изванредног I опуномоћеног амбасадора Словачке Републике, Њ.Е. Игора Фурдика, поводом предстојеће посете делегације Уставног суда Србије Уставном суду Словачке Републике, крајем априла 2009. године.

детаљније »

четвртак, 26. март 2009

Министар спољних послова Вук Јеремић у посети Уставном суду Србије

Председница Уставног суда, др Боса Ненадић, примила је 25. марта 2009. године министра спољних послова Републике Србије, г. Вука Јеремића. На састанку је разговарано о активностима међународне сарадње Уставног суда. Министар Јеремић је закључио да је међународна сарадња Суда, упркос његовом непотпуном саставу и околностима у којима фунционише, веома успешна. Председница Суда и министар Јеремић договорили су се о правцима будуће сарадње Суда са Министaрством спољних послова.
детаљније »

субота, 28. фебруар 2009

Председница Уставног суда Краљевине Шпаније у посети Уставном суду Србије

На позив председнице Уставног суда др Босе Ненадић, делегација Уставног суда Краљевине Шпаније, коју предводи госпођа Марија Емилија Касас Бамонде, председница Уставног суда Шпаније, налази се у радној посети Уставном суду Србије.
детаљније »

уторак, 17. фебруар 2009

Семинар о Европској конвенцији о људским правима у Уставном суду

У организацији Уставног суда и Савета Европе 13. и 14. фебруара у Сава центру одржан је семинар о Европској конвенцији о људским правима са темом „Право на живот, забрана мучења, право на слободу и безбедност личности“. Семинар је први у низу неколико семинара на тему Европске конвенције за људска права, који ће бити одржани током 2009. године.
детаљније »

уторак, 10. фебруар 2009

Амбасадор Краљевине Шпаније у посети Уставном суду

Председница Уставног суда др Боса Ненадић примила је 9. фебруара 2009. године Његову екселенцију амбасадора Краљевине Шпаније у Србији, господина Ињига де Паласио Еспања.
детаљније »

субота, 31. јануар 2009

Председница Уставног суда у посети Европском суду за људска права

Председница Уставног суда Републике Србије др Боса Ненадић, на позив председника Европског суда за људска права у Стразбуру, учествоваће 30. и 31. јануара 2009. године на семинару „Педесет година Европског суда за људска права из перспективе других међународних судова“, који је организован поводом педесетогодишњице рада Европског суда за људска права, и присуствоваће Свечаној седници Суда.
детаљније »

понедељак, 19. јануар 2009

Учешће Уставног суда на Светској конференцији уставних судова у Кејп Тауну, од 22. до 24. јануара 2009. године

Председница Уставног суда Боса Ненадић и судија Оливера Вучић представљаће Уставни суд Републике Србије на Светској конференцији уставних судова, која ће бити одржана у Кејп Тауну (Јужноафричка Република) од 22. до 24. јануара 2009. године у организацији Венецијанске комисије, Савета Европе и Уставног суда Јужноафричке Републике.
детаљније »

уторак, 30. децембар 2008

Обраћање председнице Уставног суда др Босе Ненадић судијама и запосленима у Суду, на новогодишњем пријему 30. децембра 2008. године

Поштоване судије, саветници и сарадници Уставног суда,
драге колегинице и колеге,

Окупили смо се данас да, у пријатељској атмосфери, растерећени начас радних обавеза и брига, кратко резимирамо рад Уставног суда у години која је на измаку и да се похвалимо достигнутим. Али, иако је и ова, као и свака друга, претпразнична прилика повод за изговарање речи хвале, од мене ни данас не очекујте само такве речи! Не очекујте само речи хвале, не због тога што наша институција, као и свако од нас појединачно, нема чиме да се похвали, већ зато што задовољство достигнутим никако није савезник напретку и тежњи ка бољем!
детаљније »

недеља, 14. децембар 2008

Амбасадор Републике Кореје у посети Уставном суду

Председница Уставног суда др Боса Ненадић примила је 12. децембра 2008. године Његову екселенцију амбасадора Републике Кореје у Србији, господина Ким Ђонгхе, који је, на лични захтев, посетио Уставни суд Србије.
детаљније »

понедељак, 08. децембар 2008

Семинар о уставном судству Немачке

У оквиру сарадње Уставног суда, Савезног уставног суда Немачке и Немачке фондације за међународно-правну сарадњу, 5. децембра 2008. године одржан je семинар ,,Уставно судство“.
детаљније »


• На врх странице