ПРЕТРАГА САЈТА: RSS

Архива вести

четвртак, 29. јун 2017

Конгрес Конференције европских уставних судова

Председница Уставног суда Весна Илић Прелић и судија Уставног суда Братислав Ђокић учествују у раду 17. Конгреса Kонференције европских уставних судова који се, од 28. јуна до 1. јула 2017. године, одржава у Батумију, у Грузији. Председница Илић Прелић учествује и у раду Круга председника Конфeренције европских уставних судова. Домаћин Конгреса је Уставни суд Грузије. 

детаљније »

уторак, 13. јун 2017

Регионална конференција у Црној Гори

Председница Уставног суда Весна Илић Прелић и судија Уставног суда др Тијана Шурлан учествују у раду Регионалне конференције „Забрана дискриминације у уставносудској пракси“ која се, од 12. до 14. јуна 2017. године, одржава у Будви, у Црној Гори. Организатори конференције су Уставни суд Црне Горе и Немачка фондација за међународну правну сарадњу (IRZ).  

детаљније »

среда, 31. мај 2017

Председница Уставног суда на полагању заклетве председника Републике

Председница Уставног суда Весна Илић Прелић присуствовала је данас полагању заклетве новоизабраног председника Републике Србије Александра Вучића. Председница Илић Прелић је председнику Вучићу предала Устав Републике Србије над којим је, уз Мирослављево јеванђеље, положио заклетву. Свечаност полагања заклетве уприличена је у Народној скупштини.

детаљније »

среда, 31. мај 2017

Студенти Криминалистичко-полицијске академије посетили Уставни суд

Студенти треће године основних академских студија Криминалистичко-полицијске академије и њихови професори др Дарко Симовић и др Радомир Зекавица посетили су Уставни суд. Судија Уставног суда др Тијана Шурлан студентима је одржала предавање о уставносудској заштити људских права, а секретар Уставног суда Радован Безбрадица студенте је упознао са историјатом уставног судства као и историјатом зграде Уставног суда, која је споменик културе под заштитом државе.

детаљније »

понедељак, 15. мај 2017

Прослава годишњице Немачке фондације за међународну правну сарадњу

Председница Уставног суда Весна Илић Прелић присуствоваће сутра, 16. маја 2017. године, прослави 25. годишњице постојања Немачке фондације за међународну правну сарадњу (IRZ) у Берлину, у Немачкој. Прослава ће бити приређена у Савезном министарству правде и заштите потрошача Немачке, а председница Суда Илић Прелић у Берлину борави на позив савезног министра правде и заштите потрошача Хеико Маса.

детаљније »

петак, 12. мај 2017

Гости из Уставног суда Аустрије

Група од 45 запослених у Уставном суду Аустрије посетила је Уставни суд Србије. Приликом посете секретар Уставног суда Србије Радован Безбрадица госте је упознао са историјатом уставног судства и писане уставности наше земље, као и са саставом, надлежностима, поступком, организацијом и начином рада Уставног суда. Гости из Аустрије су такође имали прилику да обиђу зграду Уставног суда, која је споменик културе под заштитом државе, и упознају се са њеним историјатом. 

детаљније »

петак, 28. април 2017

Посета делегације Уставног суда Републике Азербејџан

Делегација Уставног суда Републике Азербејџан, коју предводи председник тог суда Фaрхад Абдулајев, борави, од 27. до 29. априла 2017. године, у посети Уставном суду Србије. У оквиру посете данас је, у Уставном суду, одржан састанак председнице Уставног суда Србије Весне Илић Прелић и судија Уставног суда са гостима из Азербејџана. 

детаљније »

понедељак, 10. април 2017

Састанак са амбасадорком Чешке

Председница Уставног суда Весна Илић Прелић примила је данас у Уставном суду амбасадорку Републике Чешке Ивану Хлавсову. Амбасадорка Хлавсова обавестила је председницу Илић Прелић о томе да је Уставни суд Републике Чешке заинтересован да председава Европском конференцијом уставних судова у периоду од 2017. до 2020. године и да у Републици Чешкој 2020. године буде одржан конгрес те Конференције. Председница Уставног суда упознала је амбасадорку са надлежностима и начином рада Суда и рекла да ће судије обавестити о кандидатури чешког Уставног суда на првој наредној седници. 

детаљније »

петак, 24. март 2017

Састанак са делегацијом Мисије ОЕБС-а

Председница Уставног суда Весна Илић Прелић примила је у Уставном суду делегацију Мисије ОЕБС-а у Србији, коју је предводио шеф Мисије амбасадор Андреа Орицио. На састанку је, поред осталог, било речи о дугогодишњој успешној сарадњи Уставног суда и ОЕБС-а и исказано је очекивање да ће се таква сарадња наставити и у будућности.  

детаљније »

четвртак, 23. март 2017

Конференција о правосуђу у транзицији на путу европских интеграција

Председница Уставног суда Весна Илић Прелић учествовала је у раду конференције „Правосуђе у транзицији на путу европских интеграција: Изазови и прилике за делотворну заштиту људских права“, која је, 10. марта 2017. године, одржана у Београду. Конференција је организована поводом обележавања прве године успешног спровођења пројекта „Подршка Европске уније Правосудној академији“.

детаљније »


• На врх странице