ПРЕТРАГА САЈТА: RSS

Архива вести

петак, 26. јануар 2018

Почетак нове судеће године Европског суда за људска права

Судија Уставног суда др Драгана Коларић учествуje на традиционалној свечаности, која се, поводом почетка нове судеће године, одржава данас, 26. јануара 2018. године, у Европском суду за људска права, у Стразбуру. У оквиру свечаности биће одржан и семинар „Овлашћења судства“ са две подтеме „Овлашћења судства и изазови који их прате“ и „Одговор на изазове“. 

детаљније »

четвртак, 21. децембар 2017

Информација

Уставни суд је на данашњој седници покренуо поступак за утврђивање незаконитости Правилника о критеријумима и мерилима за оцену стручности, оспособљености и достојности кандидата за судију који се први пут бира и до доношења коначне одлуке обуставио извршење појединачних аката или радњи које се предузимају на основу спорног Правилника. 

детаљније »

четвртак, 09. новембар 2017

Обавештење

Уставни суд је у предмету IУз-48/2016 одбацио иницијативе за покретање поступка за оцену уставности и сагласности са потврђеним међународним уговорима појединих одредаба Закона о заштити становништва од заразних болести. Решење о одбацивању упућено је учесницима у поступку, а текст решења можете погледати овде 

детаљније »

петак, 27. октобар 2017

Делегација правника из Мађарске посетила Уставни суд

Председница Уставног суда Весна Илић Прелић, заменица председнице Снежана Марковић и судије Уставног суда примили су у Уставном суду делегацију професора и научно-стручних сарадника Правног факултета Универзитета у Ђеру, у Мађарској, коју су предводили судија Уставног суда Мађарске Иштван Штумпф и шеф Катедре за уставно право тог факултета Петер Шмук. 

детаљније »

петак, 20. октобар 2017

Међународна конференција у Албанији

Судије Уставног суда др Тамаш Корхец и др Јован Ћирић учествују у раду Међународне конференције „Европеизација националног уставног права и конституционализација европског права – изазови за будућност“ која се, 20. октобра 2017. године, одржава у Тирани, у Албанији. Организатор конференције је Уставни суд Републике Албаније, а организована је поводом обележавања 25. годишњице тог суда.   

детаљније »

четвртак, 19. октобар 2017

Међународна конференција у Јерменији

Судије Уставног суда др Милан Шкулић и мр Томислав Стојковић учествују у раду 22. Јереванске међународне конференције која се, од 19. до 21. октобра 2017. године, одржава у Јеревану, у Јерменији. Тема овогодишње конференције је „Улога уставних судова у превазилажењу уставних сукоба“.

детаљније »

четвртак, 12. октобар 2017

Саопштење за јавност

Уставни суд је обуставио поступак за оцену законитости Правилника о критеријумима и мерилима за оцену стручности, оспособљености и достојности кандидата у поступку предлагања за заменика јавног тужиоца који се први пут бира и укинуо меру обуставе извршења појединачних аката и радњи предузетих на основу наведеног Правилника, с обзиром на то да је након што је Уставни суд покренуо поступак Државно веће тужилаца оспорени Правилник ставило ван снаге и донело нови Правилник чије одредбе не садрже решења која су била спорна за Уставни суд.

детаљније »

четвртак, 05. октобар 2017

Регионална конфeренција „Уставни судови - прокламована и стварна независност“

Председница Уставног суда Весна Илић Прелић, заменица председнице Снежана Марковић и судија Сабахудин Тахировић учествују у раду Регионалне конференције „Уставни судови - прокламована и стварна независност“ која се, 5. и 6. октобра 2017. године, одржава на Јахорини, у Босни и Херцеговини.

детаљније »

среда, 04. октобар 2017

Годишње саветовање судија Републике Србије

Судије Уставног суда Мирослав Николић и др Милан Шкулић учествују у раду Годишњег саветовања судија Републике Србије које се, од 4. до 7. октобра 2017. године, одржава у Врњачкој Бањи. Организатор Годишњег саветовања је Врховни касациони суд.   

детаљније »

четвртак, 20. јул 2017

Регионална конференција „Уставносудска заштита у казненом праву“

Уставни суд и Немачка фондација за међународну правну сарадњу (IRZ), организују Регионалну конференцију „Уставносудска заштита у казненом праву“, 21. јула 2017. године, на Златибору. Учесници конференције су председници и судије уставних судова Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније, Србије, представници Фондације IRZ, као и председник Уставног суда Савезне државе Саксоније-Анхалт и бивши Генерални јавни тужилац у Тирингији и стручњак из Савезног министарства правде и заштите потрошача Немачке.

детаљније »


• На врх странице