ПРЕТРАГА САЈТА: RSS

Архива вести

петак, 20. октобар 2017

Међународна конференција у Албанији

Судије Уставног суда др Тамаш Корхец и др Јован Ћирић учествују у раду Међународне конференције „Европеизација националног уставног права и конституционализација европског права – изазови за будућност“ која се, 20. октобра 2017. године, одржава у Тирани, у Албанији. Организатор конференције је Уставни суд Републике Албаније, а организована је поводом обележавања 25. годишњице тог суда.   

детаљније »

четвртак, 19. октобар 2017

Међународна конференција у Јерменији

Судије Уставног суда др Милан Шкулић и мр Томислав Стојковић учествују у раду 22. Јереванске међународне конференције која се, од 19. до 21. октобра 2017. године, одржава у Јеревану, у Јерменији. Тема овогодишње конференције је „Улога уставних судова у превазилажењу уставних сукоба“.

детаљније »

четвртак, 12. октобар 2017

Саопштење за јавност

Уставни суд је обуставио поступак за оцену законитости Правилника о критеријумима и мерилима за оцену стручности, оспособљености и достојности кандидата у поступку предлагања за заменика јавног тужиоца који се први пут бира и укинуо меру обуставе извршења појединачних аката и радњи предузетих на основу наведеног Правилника, с обзиром на то да је након што је Уставни суд покренуо поступак Државно веће тужилаца оспорени Правилник ставило ван снаге и донело нови Правилник чије одредбе не садрже решења која су била спорна за Уставни суд.

детаљније »

четвртак, 05. октобар 2017

Регионална конфeренција „Уставни судови - прокламована и стварна независност“

Председница Уставног суда Весна Илић Прелић, заменица председнице Снежана Марковић и судија Сабахудин Тахировић учествују у раду Регионалне конференције „Уставни судови - прокламована и стварна независност“ која се, 5. и 6. октобра 2017. године, одржава на Јахорини, у Босни и Херцеговини.

детаљније »

среда, 04. октобар 2017

Годишње саветовање судија Републике Србије

Судије Уставног суда Мирослав Николић и др Милан Шкулић учествују у раду Годишњег саветовања судија Републике Србије које се, од 4. до 7. октобра 2017. године, одржава у Врњачкој Бањи. Организатор Годишњег саветовања је Врховни касациони суд.   

детаљније »

четвртак, 20. јул 2017

Регионална конференција „Уставносудска заштита у казненом праву“

Уставни суд и Немачка фондација за међународну правну сарадњу (IRZ), организују Регионалну конференцију „Уставносудска заштита у казненом праву“, 21. јула 2017. године, на Златибору. Учесници конференције су председници и судије уставних судова Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније, Србије, представници Фондације IRZ, као и председник Уставног суда Савезне државе Саксоније-Анхалт и бивши Генерални јавни тужилац у Тирингији и стручњак из Савезног министарства правде и заштите потрошача Немачке.

детаљније »

четвртак, 29. јун 2017

Конгрес Конференције европских уставних судова

Председница Уставног суда Весна Илић Прелић и судија Уставног суда Братислав Ђокић учествују у раду 17. Конгреса Kонференције европских уставних судова који се, од 28. јуна до 1. јула 2017. године, одржава у Батумију, у Грузији. Председница Илић Прелић учествује и у раду Круга председника Конфeренције европских уставних судова. Домаћин Конгреса је Уставни суд Грузије. 

детаљније »

уторак, 13. јун 2017

Регионална конференција у Црној Гори

Председница Уставног суда Весна Илић Прелић и судија Уставног суда др Тијана Шурлан учествују у раду Регионалне конференције „Забрана дискриминације у уставносудској пракси“ која се, од 12. до 14. јуна 2017. године, одржава у Будви, у Црној Гори. Организатори конференције су Уставни суд Црне Горе и Немачка фондација за међународну правну сарадњу (IRZ).  

детаљније »

среда, 31. мај 2017

Председница Уставног суда на полагању заклетве председника Републике

Председница Уставног суда Весна Илић Прелић присуствовала је данас полагању заклетве новоизабраног председника Републике Србије Александра Вучића. Председница Илић Прелић је председнику Вучићу предала Устав Републике Србије над којим је, уз Мирослављево јеванђеље, положио заклетву. Свечаност полагања заклетве уприличена је у Народној скупштини.

детаљније »

среда, 31. мај 2017

Студенти Криминалистичко-полицијске академије посетили Уставни суд

Студенти треће године основних академских студија Криминалистичко-полицијске академије и њихови професори др Дарко Симовић и др Радомир Зекавица посетили су Уставни суд. Судија Уставног суда др Тијана Шурлан студентима је одржала предавање о уставносудској заштити људских права, а секретар Уставног суда Радован Безбрадица студенте је упознао са историјатом уставног судства као и историјатом зграде Уставног суда, која је споменик културе под заштитом државе.

детаљније »


• На врх странице