ПРЕТРАГА САЈТА: RSS

Архива вести

субота, 15. фебруар 2020

Председница Уставног суда на свечаности поводом Дана државности

Председница Уставног суда Снежана Марковић присуствовала је централној државној манифестацији поводом обележавања Сретења – Дана државности Србије, која је данас одржана у Орашцу код Споменика вожду Карађорђу. Церемонију је предводила председница Народне скупштине Маја Гојковић. Такође, председница Марковић је присуствовала и свечаној академији „Народе српски! Љубезна браћо моја“, која је, поводом Дана државности, одржана у Старој скупштини у Крагујевцу, а чији домаћин је био градоначелник тог града Радомир Николић.

детаљније »

петак, 31. јануар 2020

Почетак нове судеће године Европског суда за људска права

Судијa Уставног суда Гордана Ајншпилер Поповић учествуjе на традиционалној свечаности, која се, поводом почетка нове судеће године, одржава 31. јануара 2020. године, у Европском суду за људска права, у Стразбуру. У оквиру свечаности биће одржан и семинар „Европска конвенција о људским правима: живи инструмент - 70 година“ са четири теме „Живи инструмент: еволутивна доктрина“, „Родна равноправност“, „Животна средина“ и „Наука и технологија“.

детаљније »

петак, 24. јануар 2020

Примопредаја функције председника Уставног суда

На данашњој, 2. седници Уставног суда, која је била отворена за јавност, обављена је примопредаја функције председника Уставног суда. Дужност председника Уставног суда преузела је судија Снежана Марковић, која ће на ту функцију ступити 26. јануара 2020. године, када истиче други мандат досадашњем председнику Уставног суда Весни Илић Прелић.

детаљније »

четвртак, 26. децембар 2019

Судија Снежана Марковић изабрана за председницу Уставног суда

Судија Уставног суда Снежана Марковић је данас, на 17. седници Уставног суда, једногласно изабрана за председника Суда. На функцију председника судија Марковић ће ступити 26. јануара 2020. године, односно након што истекне други мандат досадашњем председнику Уставног суда Весни Илић Прелић.

детаљније »

четвртак, 21. новембар 2019

Међународна конференција о кривичном праву

Судије Уставног суда др Тијана Шурлан, др Драгана Коларић и др Јован Ћирић учествују у раду Међународне конференције о кривичном праву која се, 21. и 22. новембра 2019. године, одржава у Варшави, у Пољској. Тема конференције је  „Криминализација - идеје и ограничења. Принципи криминализације у уставном праву“.

детаљније »

петак, 08. новембар 2019

Конференција председника и судија највиших судова света

Заменица председнице Уставног суда Снежана Марковић и судија Уставног суда др Милан Шкулић учествују у раду 20. традиционалне међународне конференције председника и судија највиших судова света која се, од 6. до 12. новембра 2019. године, одржава у Њу Делхију и Лакнау у Индији.

детаљније »

среда, 06. новембар 2019

Свечана академија Уставног суда Републике Српске

Председница Уставног суда Весна Илић Прелић присуствује свечаној академији, „25 година Уставног суда Републике Српске“, коју тај суд организује данас, 6. новембра 2019. године, у Бањалуци.  

детаљније »

петак, 18. октобар 2019

Међународна конференција Савета Европе

Заменица председнице Уставног суда Снежана Марковић и судија Уставног суда др Наташа Плавшић учествују у раду Међународне конференције „Суочавање са лошим поступањем полиције, уоченим у пресудама Европског суда за људска права и другим телима Савета Европе“ која се, 18. октобра 2019. године, одржава у Будви, у Црној Гори. Организатор конференције је Директорат за људска права Савета Европе.

детаљније »

четвртак, 17. октобар 2019

Регионалнa конференција уставних судова

Председница Уставног суда Весна Илић Прелић и судија Уставног суда др Владан Петров учествују у раду Регионалне конференције уставних судова „Слобода вјероисповјести у уставно-судској пракси“ која се, од 16. до 18. октобра 2019. године, одржава у Теслићу, у Босни и Херцеговини. Председница Уставног суда ће одржати излагање чија тема је „Заштита слободе вероисповести кроз праксу Уставног суда Републике Србије“.

детаљније »

уторак, 15. октобар 2019

Састанак са шефом Мисије Савета Европе у Београду

Председница Уставног суда Весна Илић Прелић и шеф Мисије Савета Европе у Београду Tobias Flesenkemper састали су се у Уставном суду. Председница Суда је шефа Мисије упознала са саставом, надлежностима и начином рада Уставног суда.

детаљније »


• На врх странице