ПРЕТРАГА САЈТА: RSS

Архива вести

петак, 13. мај 2022

Ученици посетили Уставни суд

Група ученика трећег и четвртог разреда Електротехничке школе „Никола Тесла“ из Београда, са професорком социологије и устава и права грађана Сањом Ивић, посетилa је данас, 13. маја 2022. године, Уставни суд. Заменик секретара Уставног суда Петар Стајковић ученике је упознао са надлежностима, начином рада и одлучивања Суда, као и са историјатом зграде Суда, која је споменик културе. Ученици су обишли зграду Уставног суда, писарницу, сале у којима се одржавају седнице, као и библиотеку Суда.

детаљније »

понедељак, 25. април 2022

Међународна конференција у Анкари

Председница Уставног суда Снежана Марковић учествује у раду Међународне конференције „Тумачење устава у заштити људских права и слобода“ која се, од 25. до 27. априла 2022. године, одржава у Анкари, у Турској. Конференцију је организовао Уставни суд Републике Турске поводом обележавања 60. годишњице тог суда. 
детаљније »

петак, 01. април 2022

Форум о родној равноправности за Западни Балкан

Судија Уставног суда Лидија Ђукић учествује у раду првог Форумa о родној равноправности за Западни Балкан, који се, 1. и 2. априла 2022. године, одржава у Бечићима, у Црној Гори. Форум отварају председник Европског суда за људска права Robert Spano, комесарка за људска права Савета Европе Дуња Мијатовић и потпредседница Европског суда за људска права Siofra O’Leary.

детаљније »

петак, 25. март 2022

Студенти Правног факултета посетили Уставни суд

Група студената друге и треће године студија Правног факултета Универзитета у Београду, посетилa је данас, 25. марта 2022. године, Уставни суд. Заменик секретара Уставног суда Петар Стајковић студенте је упознао са надлежностима, начином рада и одлучивања Суда, као и са историјатом зграде Суда, која је споменик културе. Студенти су обишли зграду Уставног суда, писарницу, сале у којима се одржавају седнице, као и библиотеку Суда.

детаљније »

петак, 25. март 2022

Председница Уставног суда на обележавању Данa сећања на страдале у НАТО aгресији

Председница Уставног суда Снежана Марковић присуствовала је јуче, 24. марта 2022. године, обележавању Данa сећања на страдале у НАТО aгресији, на Тргу српских ратника у Краљеву. Организатор обележавања Дана сећања је Одбор Владе Републике Србије за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

детаљније »

недеља, 13. март 2022

Председница Уставног суда на свечаности у Крагујевцу

Председница Уставног суда Снежана Марковић присуствовала је данас, 13. марта 2022. године, свечаном отварању зграде правосудних органа у Крагујевцу. Отварању су присуствовале и председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, министарка правде Маја Поповић и председница Врховног касационог суда Јасмина Васовић.

детаљније »

уторак, 15. фебруар 2022

Председница Уставног суда на свечаностима поводом Дана државности

Председница Уставног суда Снежана Марковић присуствовала је централној државној манифестацији поводом обележавања Сретења – Дана државности, која је данас одржана у Орашцу, код Споменика вожду Карађорђу.

Председница Марковић присуствовала је данас и Сретењској академији у Старој скупштини у Крагујевцу. Академију је организовао Град Крагујевац поводом обележавања Дана државности и дана када је 1835. године, на Великој народној скупштини у Крагујевцу, донет први устав Србије – Сретењски устав. 
детаљније »

среда, 09. фебруар 2022

Председница Уставног суда присуствовала проглашењу Акта о промени Устава

Председница Уставног суда Снежана Марковић присуствовала је данас, 9. фебруара 2022. године, Десетој посебној седници Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву, у Дому Народне скупштине, у Београду. На седници је проглашен  Акт о промени Устава Републике Србије и Уставни закон за спровођење Акта о промени Устава Републике Србије.

детаљније »

уторак, 01. фебруар 2022

Састанак са председником Врховног суда Чешке Републике

Председница Уставног суда Снежана Марковић и председник Врховног суда Чешке Републике Petr Angyalossy састали су се данас, 1. фебруара 2022. године, у Уставном суду. На састанку је председница Mарковић председника Врховног суда упознала са надлежностима Уставног суда, саставом и начином избора судија. начином рада Суда, са активностима Суда у оквиру међународне сарадње, као и са појединим поступцима пред Уставним судом.

детаљније »

среда, 22. децембар 2021

Међународна научна конференција Копаоничке школе природног права

Председница Уставног суда Снежана Марковић учествовала је данас, 22. децембра 2021. године, у раду онлајн међународне научне конференције „Примена права и правна сигурност“, која је организована у оквиру 34. сусрета Копаоничке школе природног права–Слободан Перовић. У уводном обраћању учесницима конференције, председница Марковић је казала да из угла Уставног суда, ефикасна уставно судска заштита обезбеђује владавину права, правну сигурност, поштовање људских права и основних слобода и развој демократије.

детаљније »


• На врх странице