ПРЕТРАГА САЈТА: RSS

Актуелне активности међународне сарадње

понедељак, 24. јун 2013

Јуни 2013.

Председник Уставног суда др Драгиша Б. Слијепчевић и судија мр Томислав Стојковић и руководилац Службе председника Весна Дабић учествовали су на Међународној конференцији „Заштита људских и грађанских права од стране органа уставне надлежности у постојећем контексту“, која је од 20. до 22. јуна 2013. године одржана на Јалти, у Украјини, у организацији Уставног суда Украјине. Судија Стојковић презентовао је рад „Стандарди људских права у светлу Европске конвенције о људским правима и право на правично суђење“.  

 

 

детаљније »

понедељак, 20. мај 2013

Maj 2013.

Председник Уставног суда др Драгиша Б. Слијепчевић и судија мр Милан Марковић учествовали су у раду округлог стола „Улога уставног суда у изградњи владавине права” који је организовао Уставни суд Црне Горе од 13. до 15. маја 2013. године у Милочеру. Организатор округлог стола је Уставни суд Црне Горе у сарадњи са Hanns-Seidel фондацијом. 

детаљније »

понедељак, 20. мај 2013

Април 2013.

Судија Уставног суда проф. др Оливера Вучић одржала је 3. априла 2013. године научну трибину у Црногорској академији наука и уметности у Подгорици. Тема трибине била је „Устав и заштита грађана“, а судија Вучић је у ЦАНУ боравила на позив те академије.

детаљније »

понедељак, 20. мај 2013

Март 2013.

Председник Уставног суда др Драгиша Б. Слијепчевић и заменица председника Суда проф. др Марија Драшкић састали су се 19. марта 2013. године у Уставном суду са амбасадором Петером Буркхардом, шефом мисије Организације за европску безбедност и сарадњу у Србији. Теме састанка биле су реформа правосуђа у Републици Србији и могућности за унапређење сарадње Уставног суда и ОЕБС.   

детаљније »

понедељак, 04. фебруар 2013

Јануар 2013.

Заменица председника Уставног суда проф. др Марија Драшкић и виши обрађивач предмета Виктор Божић учествовали су на традиционалном семинару Европског суда за људска права у Стразбуру, који се сваке године одржава  поводом почетка нове судеће године тог Суда. Ове године семинар је одржан 25. јануара 2013. године, на тему: „Примена Европске конвенције о људским правима у временима економске кризе“.

детаљније »

недеља, 23. децембар 2012

Новембар 2012

Председник Уставног суда Украјине Анатолиј Головин и чланови делегације тог Суда заменик председника Сергеј Винокуров, судија Олег Сергејчук и шеф кабинета председника Марина Аршевска боравили су од 1. до 4. новембра 2012. године у посети Уставном суду Србије.

детаљније »

недеља, 23. децембар 2012

Октобар 2012

Председник Уставног суда др Драгиша Слијепчевић и руководилац Службе председника Весна Дабић учествовали суд на 17. Јереванској међунарoдној конференцији која је одржана у Јеревану 5. и 6. октобра 2012. Тема конференције била је „Интеракција између уставних судова и других институција у обезбеђивању извршења одлука уставног суда“. Председник др Слијeпчевић ће изложио реферат „Утицај одлука уставног суда на законодавни процес у Републици Србији“. Организатори конференције су били Уставни суд Јерменије и Венецијанска комисија.
детаљније »

недеља, 23. децембар 2012

Септембар 2012

Заменица председника Суда проф. др Марија Драшкић и саветница Суда за послове међународне сарадње Љубица Павловић учествовале су на састанку Круга председника Конференције европских уставних судова (у даљем тексту: Конференција), који је одржан у Бечу 10. септембра 2012. године, а којим је председавао председник УС Аустрије проф. Герхарт Холцингер. 


детаљније »

недеља, 23. децембар 2012

Јули 2012

Уставни суд Србије организовао је пети округли сто регионалних уставних судова, 6. јула 2012. године, у Сремским Карловцима. Тема скупа била је „Дејство и извршење одлука уставног суда“, а учесници су били председници и судије уставних судова Босне и Херцеговине, Македоније, Србије, Црне Горе и Хрватске. Организовање округлог стола је подржала Немачка фондација за међународну правну сарадњу (IRZ).
детаљније »

среда, 05. септембар 2012

Август 2012

Судија Уставног суда др Боса Ненадић учествовала је на међунарoдној конференцији „Устав је основа социјалне модернизације друштва и државе“, 30. и 31. августа 2012. године у Астани и Алматију, у Казахстану, на позив председника Уставног суда Републике Казахстан. На конференцији коју су поводом Дана Устава Републике Казахстан организовали Уставни суд Републике Казахстан, Омбудсман Републике Казахстан и Венецијанска комисија, судија др Ненадић је презентовала реферат под називом „Општи осврт на људска права у савременом Уставу РС и основна начела њиховог остваривања и заштите“. На конференцији је учествовало преко 200 учесника - представника правне науке, уставних судова из земаља-чланица Асоцијације уставних судова младе демократије, Аустрије, Бугарске, Јужне Кореје, Пољске, Руске Федерације, СР Немачке, Србије и других земаља, а учествовали су и представници  државних органа Републике Казахстан, Венецијанске комисије, OUN, UNESCO, IRZ, GIZ итд.

детаљније »


• На врх странице