Архива саопштења са седнице

среда, 25. јануар 2017

Саопштење са 2. седнице Уставног суда, одржане 25. јануара 2017. године, којом је председавао др Горан П. Илић, заменик председника Уставног суда

Уставни суд је на 2. седници донео одлуку о избору председника Уставног суда. За председника Уставног суда, на период од три године, изабрана је судија Весна Илић Прелић. Изабрани председник Уставног суда ступа на функцију 25. јануара 2017. године. Одлука о избору председника биће објављена у „Службеном гласнику Републике Србије“.

детаљније »

четвртак, 12. јануар 2017

Саопштење са 1. седнице Уставног суда, одржане 12. јануара 2017. године, којом је председавао др Горан П. Илић, заменик председника Уставног суда

Уставни суд је на 1. седници донео одлуку о покретању поступка избора председника Уставног суда. Образложени предлог кандидата за председника Уставног суда подноси се до 23. јануара 2017. године, a поступак избора председника Уставног суда окончаће се најкасније у року од 30 дана од дана доношења одлуке о покретању поступка.

детаљније »