PRETRAGA SAJTA: RSS

SAOPŠTENJA

četvrtak, 13. septembar 2018

Saopštenje sa 15. sednice Ustavnog suda, održane 13. septembra 2018. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda

Ustavni sud je na 15. sednici odlučio o 3 predmeta

detaljnije »

četvrtak, 06. septembar 2018

Saopštenje sa 17. sednice II Velikog veća, održane 6. septembra 2018. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 17. sednici II Velikog veća odlučio o 15 predmeta 

detaljnije »

četvrtak, 06. septembar 2018

Saopštenje sa 17. sednice I Velikog veća, održane 6. septembra 2018. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 17. sednici I Velikog veća odlučio o 14 predmeta

detaljnije »

VESTI

četvrtak, 12. jul 2018

Međunarodna konferencija u Andori

Sudije Ustavnog suda Tatjana Babić i dr Milan Škulić učestvuju u radu Međunarodne konferencije “Ustavni sudovi – garancija za demokratsko društvo?“ koja se, 12. i 13. jula 2018. godine, održava u Andori La Velja, u Andori. Konferencija je organizovana povodom obeležavanja 25. godišnjice Ustavnog suda Andore.   

detaljnije »

četvrtak, 05. jul 2018

Međunarodna konferencija u Azerbejdžanu

Sudije Ustavnog suda dr Milan Marković i mr Tomislav Stojković učestvuju u radu Međunarodne konferencije „Država utemeljena na vladavini prava i ustavnosudskoj zaštiti: vrednosti i prioriteti“ koja se, 6. jula 2018. godine, održava u Bakuu, u Azerbejdžanu. Sudija Stojković će na konferenciji održati izlaganje na temu „Vladavina prava i ustavnosudska kontrola“. Konferencija je organizovana povodom obeležavanja 20. godišnjice Ustavnog suda Azerbejdžana.

detaljnije »

utorak, 12. jun 2018

Sastanak Kruga predsednika Konferencije evropskih ustavnih sudova

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić učestvuje na sastanku Kruga predsednika Konferencije evropskih ustavnih sudova, koji će biti održan 13. juna 2018. godine, u Pragu, u Češkoj. Sastanak je organizovan zbog pripreme 18. Kongresa Konferencije evropskih ustavnih sudova, čiji će organizator i domaćin 2020. godine biti Ustavni sud Češke Republike.

detaljnije »

četvrtak, 24. maj 2018

Regionalna konferencija u Crnoj Gori

Sudije Ustavnog suda Tatjana Babić i Miroslav Nikolić učestvuju u radu Regionalne konferencije „Uloga ustavnog suda i redovnih sudova u zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda – zajednička odgovornost“ koja se, od 23. do 25. maja 2018. godine, održava u Budvi, u Crnoj Gori. Sudije Nikolić i Babić će održati izlaganje na temu „Uloga ustavnog suda i redovnih sudova u zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda - zajednička odgovornost - iskustvo Ustavnog suda Srbije“. 

detaljnije »

utorak, 15. maj 2018

Pravni forum i konferencija u Rusiji

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić i zamenica predsednice Ustavnog suda Snežana Marković, od 15. do 19. maja 2018. godine, učestvuju u radu Međunarodnog pravnog foruma, koji se tradicionalno održava u Sankt Peterburgu, u Rusiji. U okviru Foruma Ustavni sud Ruske Federacije organizovao je Međunarodnu konferenciju „Ustav u epohi globalnih promena i ciljevi ustavne revizije“, a predsednica Ilić Prelić je održala izlaganje na navedenu temu. Konferencija je organizovana povodom obeležavanja 25 godina od usvajanja Ustava Ruske Federacije.

detaljnije »• Na vrh stranice