PRETRAGA SAJTA: RSS

SAOPŠTENJA

sreda, 25. januar 2017

Saopštenje sa 2. sednice Ustavnog suda, održane 25. januara 2017. godine, kojom je predsedavao dr Goran P. Ilić, zamenik predsednika Ustavnog suda

Ustavni sud je na 2. sednici doneo odluku o izboru predsednika Ustavnog suda. Za predsednika Ustavnog suda, na period od tri godine, izabrana je sudija Vesna Ilić Prelić. Izabrani predsednik Ustavnog suda stupa na funkciju 25. januara 2017. godine. Odluka o izboru predsednika biće objavljena u „Službenom glasniku Republike Srbije“.

detaljnije »

četvrtak, 12. januar 2017

Saopštenje sa 1. sednice Ustavnog suda, održane 12. januara 2017. godine, kojom je predsedavao dr Goran P. Ilić, zamenik predsednika Ustavnog suda

Ustavni sud je na 1. sednici doneo odluku o pokretanju postupka izbora predsednika Ustavnog suda. Obrazloženi predlog kandidata za predsednika Ustavnog suda podnosi se do 23. januara 2017. godine, a postupak izbora predsednika Ustavnog suda okončaće se najkasnije u roku od 30 dana od dana donošenja odluke o pokretanju postupka.

detaljnije »

četvrtak, 08. decembar 2016

Saopštenje sa 29. sednice II Velikog veća, održane 8. decembra 2016. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 29. sednici II Velikog veća odlučio o 52 predmeta

detaljnije »

VESTI

utorak, 14. februar 2017

Sastanak sa delegacijom ambasade Venecuele

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić primila je u Ustavnom sudu delegaciju Ambasade Bolivarske Republike Venecuele u Srbiji. Šefica misije Ambasade dr Dija Nader de El Andari upoznala je predsednicu Ustavnog suda sa aktuelnim događajima u Venecueli.

detaljnije »

petak, 27. januar 2017

Početak nove sudeće godine Evropskog suda za ljudska prava

Zamenik predsednika Ustavnog suda dr Goran P. Ilić učestvuje na tradicionalnoj svečanosti, koja se, povodom početka nove sudeće godine, održava danas u Evropskom sudu za ljudska prava, u Strazburu. 

detaljnije »

sreda, 25. januar 2017

Sudija Vesna Ilić Prelić izabrana za predsednicu Ustavnog suda

Sudija Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić izabrana je danas, na 2. sednici Suda, za predsednicu Ustavnog suda.

Za funkciju predsednice Ustavnog suda sudiju Ilić Prelić predložilo je četvoro sudija Ustavnog suda uz obrazloženje da bi se njenim izborom obezbedio kontinuitet u radu i nastavak nesmetanog funkcionisanja Suda, zbog njenog prethodnog iskustva u rukovođenju Sudom. U obrazloženju je takođe navedeno da rezultati rada Suda, za vreme dok je sudija Ilić Prelić bila predsednik, nesumnjivo ukazuju na to da je dala veliki doprinos radu Suda. Sudije koje su za predsednicu Suda predložile Vesnu Ilić Prelić su u predlogu navele i da su uverenja da bi ovu odgovornu funkciju uspešno obavljala i u novom mandatu.

detaljnije »

petak, 23. decembar 2016

Nove sudije Ustavnog suda stupile na dužnost

Polaganjem zakletve u Domu Narodne skupštine danas, 23. decembra 2016. godine, na dužnost su stupile novoizabrane i novoimenovane sudije Ustavnog suda Snežana Marković, prof. dr Milan Škulić, Miroslav Nikolić i dr Jovan Ćirić, koje je, na predlog predsednika Republike izabrala Narodna skupština, kao i dr Dragana Kolarić, dr Tijana Šurlan, Vesna Ilić Prelić, Tatjana Babić i prof. dr Tamaš Korhec, koje je, na predlog Narodne skupštine imenovao predsednik Republike.

detaljnije »

utorak, 15. novembar 2016

Obaveštenje

 

S obzirom na učestalo interesovanje predstavnika medija za postupak predstojećeg izbora sudija Ustavnog suda, Ustavni sud stavlja na uvid javnosti odgovor predsednice Ustavnog suda Vesne Ilić Prelić upućen predsednici Narodne skupštine Maji Gojković. Pismo predsednice Ustavnog suda možete pogledati ovde

 

detaljnije »• Na vrh stranice