PRETRAGA SAJTA: RSS

SAOPŠTENJA

četvrtak, 17. januar 2019

Saopštenje sa 1. sednice II Velikog veća, održane 17. januara 2019. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 1. sednici II Velikog veća odlučio o 45 predmeta

 

detaljnije »

četvrtak, 17. januar 2019

Saopštenje sa 1. sednice I Velikog veća, održane 17. januara 2019. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 1. sednici I Velikog veća odlučio o 38 predmeta

detaljnije »

četvrtak, 17. januar 2019

Saopštenje sa 1. sednice Ustavnog suda, održane 17. januara 2019. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda

Ustavni sud je na 1. sednici odlučio o 2 predmeta

 

detaljnije »

VESTI

utorak, 25. decembar 2018

Informacija za javnost

Ustavni sud je na jučerašnjoj sednici pokrenuo postupak za utvrđivanje neustavnosti odredbe člana 12. stav 7. Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom kojom je propisano da se pravo na naknadu zarade, odnosno naknadu plate za vreme odsustva sa rada radi posebne nege deteta ne može ostvariti za dete za koje je ostvareno pravo na dodatak za pomoć i negu drugog lica.

Rešenje o pokretanju postupka Sud će dostaviti donosiocu osporenog akta, odnosno Narodnoj skupštini, na odgovor. Rok za davanje odgovora je 90 dana od dana prijema Rešenja.

detaljnije »

četvrtak, 13. decembar 2018

Konferencija u Istanbulu

Zamenica predsednika Ustavnog suda Snežana Marković prisustvuje Prvoj sudskoj konfrenciji ustavnih i vrhovnih sudova koja se, od 13. do 16. decembra 2018. godine, održava u Istanbulu, u Turskoj. Tema ove međunarodne konferencije je „Uloga najviših sudova u zaštiti vladavine prava i osnovnih sloboda“. Domaćin i organizator konferencije je Ustavni sud Turske u saradnji sa Organizacijom islamske saradnje (J-OIC).  

detaljnije »

utorak, 11. decembar 2018

Sastanak sa ambasadorom Austrije

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić i ambasador Austrije Nikolaus Lutterotti sastali su se danas u Ustavnom sudu. Na sastanku je predsednica ambasadora upoznala sa nadležnostima Ustavnog suda, sastavom i načinom izbora sudija, kao i načinom rada Suda. Ambasador je, pored ostalog, iskazao spremnost da doprinese uspostavljanju bilateralne saradnje ustavnih sudova Srbije i Austrije. Sastanku je prisustvovala i zamenica ambasadora Sabine Kroissenbrunner.

detaljnije »

petak, 26. oktobar 2018

Gosti iz Ustavnog suda Bosne i Hercegovine

Grupa od 48 zaposlenih u Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine posetila je srpski Ustavni sud. Prilikom posete sekretar Ustavnog suda Radovan Bezbradica goste je upoznao sa nadležnostima, postupkom, organizacijom i načinom rada Ustavnog suda, kao i istorijatom Suda. 

detaljnije »

četvrtak, 25. oktobar 2018

Sastanak sa delegacijom iz Kine

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić primila je u Ustavnom sudu delegaciju Višeg narodnog suda provincije Hebei u Kini, koju su činili zamenici predsednika Li Mingsheng i Yun Weidong i više sudije  Xu Maoming, Hao Shoujun, Wang Song i Guo Peishan. Sastanku su prisustvovali i zamenica predsednika Ustavnog suda Snežana Marković, kao i sekretar Suda Radovan Bezbradica.

detaljnije »• Na vrh stranice