PRETRAGA SAJTA: RSS

SAOPŠTENJA

četvrtak, 25. april 2019

Saopštenje sa 9. sednice II Velikog veća, održane 25. aprila 2019. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 9. sednici II Velikog veća odlučio o 20 predmeta

detaljnije »

četvrtak, 25. april 2019

Saopštenje sa 9. sednice I Velikog veća, održane 25. aprila 2019. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 9. sednici I Velikog veća odlučio o 18 predmeta

detaljnije »

četvrtak, 25. april 2019

Saopštenje sa 7. sednice Ustavnog suda, održane 25. aprila 2019. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda

Ustavni sud je na 7. sednici odlučio o 10 predmeta

detaljnije »

VESTI

utorak, 14. maj 2019

Pravni forum i međunarodna konferencija u Rusiji

Zamenica predsednice Ustavnog suda Snežana Marković i sudija Ustavnog suda dr Jovan Ćirić, od 14. do 17. maja 2019. godine, učestvuju u radu Međunarodnog pravnog foruma, koji se tradicionalno održava u Sankt Peterburgu, u Ruskoj Federaciji. Oni će učestvovati i u radu Međunarodne konferencije „Ustavni identitet i univerzalne vrednosti – umeće balansiranja“, koju organizuje Ustavni sud Ruske Federacije, 14. maja, u okviru Foruma.  

detaljnije »

četvrtak, 09. maj 2019

Nove sudije Ustavnog suda stupile na dužnost

Polaganjem zakletve pred predsednicom Narodne skupštine Majom Gojković, u Domu Narodne skupštine, danas, 9. maja 2019. godine, na dužnost su stupile novoimenovane sudije Ustavnog suda dr Nataša Plavšić, Gordana Ajnšpiler Popović i prof. dr Vladan Petrov, koje je imenovala Opšta sednica Vrhovnog kasacionog suda.

detaljnije »

petak, 22. mart 2019

Šesti regionalni forum o vladavini prava

Sudije Ustavnog suda dr Tijana Šurlan i Tatjana Babić učestvuju u radu Šestog regionalnog foruma o vladavini prava za Jugoistočnu Evropu koji se, 22. i 23. marta 2019. godine, održava u Dubrovniku, u Hrvatskoj. Tema ovogodišnjeg Foruma su prava deteta i Evropska konvencija o ljudskim pravima.

detaljnije »

ponedeljak, 18. februar 2019

Sastanak sa predstavnikom Saveta Evrope

Zamenica predsednice Ustavnog suda Snežana Marković i direktor Direktorata za ljudska prava Saveta Evrope Christophe Poirel sastali su se danas u Ustavnom sudu. Na sastanku je bilo reči o izvršavanju odluka i primeni prakse Evropskog suda za ljudska prava u radu Ustavnog suda, kao i o delotvornosti ustavne žalbe kao pravnog leka u Srbiji. Zamenica predsednice je naglasila da Ustavni sud usaglašava svoje postupanje sa odlukama i stavovima ESLJP, između ostalog, po pitanju naknade štete za povredu prava na suđenje u razumnom roku, kao i prava na imovinu.

detaljnije »

četvrtak, 14. februar 2019

Skup o međunarodnom krivičnom pravu

Sudija Ustavnog suda mr Tomislav Stojković učestvuje u radu 16. sesije iz oblasti međunarodnog krivičnog prava koja se, od 13. do 18. februara 2019. godine, održava u Jekaterinburgu, u Ruskoj Federaciji. Organizator sesije je Uralski državni pravni univerzitet – Institut za državno i međunarodno pravo.  

detaljnije »• Na vrh stranice