PRETRAGA SAJTA: RSS

SAOPŠTENJA

petak, 23. oktobar 2020

Informacija o sednicama malih veća održanim od 19. do 23. oktobra 2020. godine

Ustavni sud je od 19. do 23. oktobra 2020. godine na 4 sednice malih veća rešio 291 predmet

detaljnije »

petak, 16. oktobar 2020

Informacija o sednicama malih veća održanim od 12. do 16. oktobra 2020. godine

Ustavni sud je od 12. do 16. oktobra 2020. godine na 5 sednica malih veća rešio 210 predmeta

detaljnije »

četvrtak, 15. oktobar 2020

Saopštenje sa 11. sednice II Velikog veća, održane 15. oktobra 2020. godine, kojom je predsedavala Snežana Marković, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 11. sednici II Velikog veća odlučio o 59 predmeta

detaljnije »

četvrtak, 15. oktobar 2020

Saopštenje sa 11. sednice I Velikog veća, održane 15. oktobra 2020. godine, kojom je predsedavala Snežana Marković, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 11. sednici I Velikog veća odlučio o 35 predmeta

detaljnije »

četvrtak, 15. oktobar 2020

Saopštenje sa 14. sednice Ustavnog suda, održane 15. oktobra 2020. godine, kojom je predsedavala Snežana Marković, predsednica Ustavnog suda

Ustavni sud je na 14. sednici odlučio o 2 predmeta

detaljnije »

VESTI

utorak, 20. oktobar 2020

Састанак са амбасадором Краљевине Холандије

Председница Уставног суда Снежана Марковић, заменик председнице др Милан Шкулић и судија Уставног суда др Тијана Шурлан и амбасадор Краљевине Холандије у Србији Хилес Бесхор Плух састали су се данас у Уставном суду. На састанку је председница амбасадора упознала са надлежностима Уставног суда, саставом и начином избора судија. начином рада Суда, као и са активностима Суда у оквиру међународне сарадње.

detaljnije »

petak, 16. oktobar 2020

Sedmi regionalni forum o vladavini prava za Jugoistočnu Evropu

Zamenik predsednika Ustavnog suda dr Milan Škulić i sudije Ustavnog suda dr Nataša Plavšić i dr Vladan Petrov učestvuju u radu Sedmog regionalnog foruma o vladavini prava za Jugoistočnu Evropu koji se, 16. i 17. oktobra 2020. godine, održava u Beogradu. Tema ovogodišnjeg Foruma je COVID-19 i prava zaštićena Evropskom konvencijom o ljudskim pravima. Zamenik predsednika Ustavnog suda, sudija Škulić će otvoriti Forum i pozdraviti učesnike.

detaljnije »

utorak, 08. septembar 2020

Obaveštenje o obustavi postupka javne nabavke

Na osnovu Izveštaja Komisije za javnu nabavku o stručnoj oceni ponuda predsednik Ustavnog suda je doneo Odluku o obustavi postupka.
Tekst Odluke o obustavi postupka javne nabavke možete pogledati ovde

detaljnije »

petak, 19. jun 2020

Sastanak sa delegacijom Specijalne misije OEBS

Zamenik predsednika Ustavnog suda dr Milan Škulić primio je danas u Ustavnom sudu delegaciju Specijalne misije OEBS-a za procenu sprovođenja izbora (ODHIR), za parlamentarne izbore u Srbiji, koju je predvodila šefica Misije NJ. E. Urszula Gacek. Zamenik predsednika je članove delegacije upoznao sa postupkom izbora sudija, načinom rada, redovnim nadležnostima Ustavnog suda i nadležnostima Suda u vezi sa izbornim procesom.  

detaljnije »

četvrtak, 11. jun 2020

Sastanak predsednika ustavnih sudova regiona

Predsednica Ustavnog suda Snežana Marković učestvovala je u video sastanku predsednika ustavnih sudova Bosne i Herecegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i Slovenije. Na sastanku je bilo reči o načinima funkcionisanja i rada ustavnih sudova u uslovima pandemije.

Učesnike sastanka predsednica Marković upoznala je sa merama, koje je Ustavni sud Srbije preduzeo za sprečavanje širenja zaraze izazvane virusom Kovid-19, organizovanjem rada u Sudu za vreme vanrednog stanja, o podnetim inicijativama kojima se osporavaju zakoni, odluke, uredbe i naredbe, donete u toku vanrednog stanja, kao i ustavne žalbe, u postupcima u kojima su primenjivane neke od uredbi i naredbi. Predsednica je naglasila da Ustavni sud nije prekidao rad za vreme vanrednog stanja, da je, u tom periodu, obrađeno više od 1.500 predmeta, da od 11. maja Ustavni sud Srbije radi u redovnom režimu i da se sednice održavaju od 12. maja 2020. godine.

detaljnije »• Na vrh stranice