PRETRAGA SAJTA: RSS

SAOPŠTENJA

četvrtak, 27. april 2017

Saopštenje sa 8. sednice II Velikog veća, održane 27. aprila 2017. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsedica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 8. sednici II Velikog veća odlučio o 15 predmeta 

detaljnije »

četvrtak, 27. april 2017

Saopštenje sa 8. sednice I Velikog veća, održane 27. aprila 2017. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 8. sednici I Velikog veća odlučio o 31 predmetu

detaljnije »

četvrtak, 27. april 2017

Saopštenje sa 11. sednice Ustavnog suda, održane 27. aprila 2017. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda

Ustavni sud je na 11. sednici odlučio o 1 predmetu 

detaljnije »

VESTI

petak, 28. april 2017

Poseta delegacije Ustavnog suda Republike Azerbejdžan

Delegacija Ustavnog suda Republike Azerbejdžan, koju predvodi predsednik tog suda Farhad Abdulajev, boravi, od 27. do 29. aprila 2017. godine, u poseti Ustavnom sudu Srbije. U okviru posete danas je, u Ustavnom sudu, održan sastanak predsednice Ustavnog suda Srbije Vesne Ilić Prelić i sudija Ustavnog suda sa gostima iz Azerbejdžana. 

detaljnije »

ponedeljak, 10. april 2017

Sastanak sa ambasadorkom Češke

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić primila je danas u Ustavnom sudu ambasadorku Republike Češke Ivanu Hlavsovu. Ambasadorka Hlavsova obavestila je predsednicu Ilić Prelić o tome da je Ustavni sud Republike Češke zainteresovan da predsedava Evropskom konferencijom ustavnih sudova u periodu od 2017. do 2020. godine i da u Republici Češkoj 2020. godine bude održan kongres te Konferencije. Predsednica Ustavnog suda upoznala je ambasadorku sa nadležnostima i načinom rada Suda i rekla da će sudije obavestiti o kandidaturi češkog Ustavnog suda na prvoj narednoj sednici. 

detaljnije »

petak, 24. mart 2017

Sastanak sa delegacijom Misije OEBS-a

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić primila je u Ustavnom sudu delegaciju Misije OEBS-a u Srbiji, koju je predvodio šef Misije ambasador Andrea Oricio. Na sastanku je, pored ostalog, bilo reči o dugogodišnjoj uspešnoj saradnji Ustavnog suda i OEBS-a i iskazano je očekivanje da će se takva saradnja nastaviti i u budućnosti.

detaljnije »

četvrtak, 23. mart 2017

Konferencija o pravosuđu u tranziciji na putu evropskih integracija

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić učestvovala je u radu konferencije „Pravosuđe u tranziciji na putu evropskih integracija: Izazovi i prilike za delotvornu zaštitu ljudskih prava“, koja je, 10. marta 2017. godine, održana u Beogradu. Konferencija je organizovana povodom obeležavanja prve godine uspešnog sprovođenja projekta „Podrška Evropske unije Pravosudnoj akademiji“.

detaljnije »

petak, 17. mart 2017

Četvrti regionalni forum vladavine prava za Jugoistočnu Evropu

Zamenica predsednika Ustavnog suda Snežana Marković učestvuje u radu Četvrtog regionalnog foruma vladavine prava za Jugoistočnu Evropu koji se, 17. i 18. marta 2017. godine, održava u Tirani, u Albaniji. Tema ovogodišnjeg Foruma je sloboda izražavanja i njena povezanost sa pravom na privatnost i pravom na pravično suđenje. 

detaljnije »• Na vrh stranice