PRETRAGA SAJTA: RSS

SAOPŠTENJA

četvrtak, 08. novembar 2018

Saopštenje sa 20. sednice II Velikog veća, održane 8. novembra 2018. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 20. sednici II Velikog veća odlučio o 30 predmeta

detaljnije »

četvrtak, 08. novembar 2018

Saopštenje sa 20. sednice I Velikog veća, održane 8. novembra 2018. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 20. sednici I Velikog veća odlučio o 31 predmetu

detaljnije »

četvrtak, 08. novembar 2018

Saopštenje sa 19. sednice Ustavnog suda, održane 8. novembra 2018. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda

Ustavni sud je na 19. sednici odlučio o 11 predmeta

detaljnije »

VESTI

petak, 26. oktobar 2018

Gosti iz Ustavnog suda Bosne i Hercegovine

Grupa od 48 zaposlenih u Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine posetila je srpski Ustavni sud. Prilikom posete sekretar Ustavnog suda Radovan Bezbradica goste je upoznao sa nadležnostima, postupkom, organizacijom i načinom rada Ustavnog suda, kao i istorijatom Suda. 

detaljnije »

četvrtak, 25. oktobar 2018

Sastanak sa delegacijom iz Kine

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić primila je u Ustavnom sudu delegaciju Višeg narodnog suda provincije Hebei u Kini, koju su činili zamenici predsednika Li Mingsheng i Yun Weidong i više sudije  Xu Maoming, Hao Shoujun, Wang Song i Guo Peishan. Sastanku su prisustvovali i zamenica predsednika Ustavnog suda Snežana Marković, kao i sekretar Suda Radovan Bezbradica.

detaljnije »

utorak, 09. oktobar 2018

Ustavni sud domaćin regionalne konferencije ustavnih sudova

U okviru dugogodišnje saradnje Ustavnog suda Republike Srbije i Nemačke fondacije za međunarodnu pravnu saradnju (IRZ) u Beogradu se održava Regionalna konferencija ustavnih sudova. Pored predsednice i sudija Ustavnog suda Republike Srbije, kao domaćina, i predstavnika IRZ, kao suorganizatora, u radu Regionalne konferencije učestvuju predsednici i sudije ustavnih sudova Crne Gore, Republike Hrvatske, Republike Makedonije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, kao i prof. dr Udo Steiner, bivši sudija Saveznog ustavnog suda Nemačke.

detaljnije »

četvrtak, 12. jul 2018

Međunarodna konferencija u Andori

Sudije Ustavnog suda Tatjana Babić i dr Milan Škulić učestvuju u radu Međunarodne konferencije “Ustavni sudovi – garancija za demokratsko društvo?“ koja se, 12. i 13. jula 2018. godine, održava u Andori La Velja, u Andori. Konferencija je organizovana povodom obeležavanja 25. godišnjice Ustavnog suda Andore.   

detaljnije »

četvrtak, 05. jul 2018

Međunarodna konferencija u Azerbejdžanu

Sudije Ustavnog suda dr Milan Marković i mr Tomislav Stojković učestvuju u radu Međunarodne konferencije „Država utemeljena na vladavini prava i ustavnosudskoj zaštiti: vrednosti i prioriteti“ koja se, 6. jula 2018. godine, održava u Bakuu, u Azerbejdžanu. Sudija Stojković će na konferenciji održati izlaganje na temu „Vladavina prava i ustavnosudska kontrola“. Konferencija je organizovana povodom obeležavanja 20. godišnjice Ustavnog suda Azerbejdžana.

detaljnije »• Na vrh stranice