PRETRAGA SAJTA: RSS

SAOPŠTENJA

četvrtak, 22. jun 2017

Saopštenje sa 13. sednice II Velikog veća, održane 22. juna 2017. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 13. sednici II Velikog veća odlučio o 33 predmeta

detaljnije »

četvrtak, 22. jun 2017

Saopštenje sa 13. sednice I Velikog veća, održane 22. juna 2017. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 13. sednici I Velikog veća odlučio o 21 predmetu

detaljnije »

četvrtak, 22. jun 2017

Saopštenje sa 15. sednice Ustavnog suda, održane 22. juna 2017. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda

Ustavni sud je na 15. sednici odlučio o 3 predmeta 

detaljnije »

VESTI

utorak, 13. jun 2017

Regionalna konferencija u Crnoj Gori

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić i sudija Ustavnog suda dr Tijana Šurlan učestvuju u radu Regionalne konferencije „Zabrana diskriminacije u ustavnosudskoj praksi“ koja se, od 12. do 14. juna 2017. godine, održava u Budvi, u Crnoj Gori. Organizatori konferencije su Ustavni sud Crne Gore i Nemačka fondacija za međunarodnu pravnu saradnju (IRZ).  

detaljnije »

sreda, 31. maj 2017

Predsednica Ustavnog suda na polaganju zakletve predsednika Republike

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić prisustvovala je danas polaganju zakletve novoizabranog predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. Predsednica Ilić Prelić je predsedniku Vučiću predala Ustav Republike Srbije nad kojim je, uz Miroslavljevo jevanđelje, položio zakletvu. Svečanost polaganja zakletve upriličena je u Narodnoj skupštini.

detaljnije »

sreda, 31. maj 2017

Studenti Kriminalističko-policijske akademije posetili Ustavni sud

Studenti treće godine osnovnih akademskih studija Kriminalističko-policijske akademije i njihovi profesori dr Darko Simović i dr Radomir Zekavica posetili su Ustavni sud. Sudija Ustavnog suda dr Tijana Šurlan studentima je održala predavanje o ustavnosudskoj zaštiti ljudskih prava, a sekretar Ustavnog suda Radovan Bezbradica studente je upoznao sa istorijatom ustavnog sudstva kao i istorijatom zgrade Ustavnog suda, koja je spomenik kulture pod zaštitom države.

detaljnije »

ponedeljak, 15. maj 2017

Proslava godišnjice Nemačke fondacije za međunarodnu pravnu saradnju

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić prisustvovaće sutra, 16. maja 2017. godine, proslavi 25. godišnjice postojanja Nemačke fondacije za međunarodnu pravnu saradnju (IRZ) u Berlinu, u Nemačkoj. Proslava će biti priređena u Saveznom ministarstvu pravde i zaštite potrošača Nemačke, a predsednica Suda Ilić Prelić u Berlinu boravi na poziv saveznog ministra pravde i zaštite potrošača Heiko Masa.

detaljnije »

petak, 12. maj 2017

Gosti iz Ustavnog suda Austrije

Grupa od 45 zaposlenih u Ustavnom sudu Austrije posetila je Ustavni sud Srbije. Prilikom posete sekretar Ustavnog suda Srbije Radovan Bezbradica goste je upoznao sa istorijatom ustavnog sudstva i pisane ustavnosti naše zemlje, kao i sa sastavom, nadležnostima, postupkom, organizacijom i načinom rada Ustavnog suda. Gosti iz Austrije su takođe imali priliku da obiđu zgradu Ustavnog suda, koja je spomenik kulture pod zaštitom države, i upoznaju se sa njenim istorijatom. 

detaljnije »• Na vrh stranice