PRETRAGA SAJTA: RSS

SAOPŠTENJA

četvrtak, 16. mart 2017

Saopštenje sa 3. sednice II Velikog veća, održane 16. marta 2017. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsedica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 3. sednici II Velikog veća odlučio o 15 predmeta 

detaljnije »

četvrtak, 16. mart 2017

Saopštenje sa 3. sednice I Velikog veća, održane 16. marta 2017. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 3. sednici I Velikog veća odlučio o 9 predmeta 

detaljnije »

četvrtak, 16. mart 2017

Saopštenje sa 7. sednice Ustavnog suda, održane 16. marta 2017. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda

Ustavni sud je na 7. sednici odlučio o 3 predmeta 

detaljnije »

VESTI

petak, 17. mart 2017

Četvrti regionalni forum vladavine prava za Jugoistočnu Evropu

Zamenica predsednika Ustavnog suda Snežana Marković učestvuje u radu Četvrtog regionalnog foruma vladavine prava za Jugoistočnu Evropu koji se, 17. i 18. marta 2017. godine, održava u Tirani, u Albaniji. Tema ovogodišnjeg Foruma je sloboda izražavanja i njena povezanost sa pravom na privatnost i pravom na pravično suđenje. 

detaljnije »

četvrtak, 02. mart 2017

Informacija za javnost

Ustavni sud je na današnjoj sednici doneo odluku kojom je utvrđeno da osporene odredbe Statuta Advokatske komore Beograda (član 34. stav 2, stav 4. u delu koji glasi „i drugih prikupljenih podataka“ i stav 5), a kojima je advokatima koji obavljaju advokatsku delatnost u advokatskom ortačkom društvu a nisu članovi tog društva uskraćeno pravo da biraju i da budu birani za članove organa Advokatske komore Beograda, nisu u skladu sa Ustavom i zakonom.

detaljnije »

utorak, 14. februar 2017

Sastanak sa delegacijom ambasade Venecuele

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić primila je u Ustavnom sudu delegaciju Ambasade Bolivarske Republike Venecuele u Srbiji. Šefica misije Ambasade dr Dija Nader de El Andari upoznala je predsednicu Ustavnog suda sa aktuelnim događajima u Venecueli.

detaljnije »

petak, 27. januar 2017

Početak nove sudeće godine Evropskog suda za ljudska prava

Zamenik predsednika Ustavnog suda dr Goran P. Ilić učestvuje na tradicionalnoj svečanosti, koja se, povodom početka nove sudeće godine, održava danas u Evropskom sudu za ljudska prava, u Strazburu. 

detaljnije »

sreda, 25. januar 2017

Sudija Vesna Ilić Prelić izabrana za predsednicu Ustavnog suda

Sudija Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić izabrana je danas, na 2. sednici Suda, za predsednicu Ustavnog suda.

Za funkciju predsednice Ustavnog suda sudiju Ilić Prelić predložilo je četvoro sudija Ustavnog suda uz obrazloženje da bi se njenim izborom obezbedio kontinuitet u radu i nastavak nesmetanog funkcionisanja Suda, zbog njenog prethodnog iskustva u rukovođenju Sudom. U obrazloženju je takođe navedeno da rezultati rada Suda, za vreme dok je sudija Ilić Prelić bila predsednik, nesumnjivo ukazuju na to da je dala veliki doprinos radu Suda. Sudije koje su za predsednicu Suda predložile Vesnu Ilić Prelić su u predlogu navele i da su uverenja da bi ovu odgovornu funkciju uspešno obavljala i u novom mandatu.

detaljnije »• Na vrh stranice