ПРЕТРАГА САЈТА: RSS

САОПШТЕЊА

четвртак, 18. мај 2017

Саопштење са 10. седницe II Великог већа, одржанe 18. маја 2017. године, којoм је председавала Весна Илић Прелић, председница Уставног суда и председница Већа

Уставни суд, Велико веће, је на 10. седници II Великог већа одлучио о 36 предмета

детаљније »

четвртак, 18. мај 2017

Саопштење са 10. седницe I Великог већа, одржанe 18. маја 2017. године, којoм је председавала Весна Илић Прелић, председница Уставног суда и председница Већа

Уставни суд, Велико веће, је на 10. седници I Великог већа одлучио о 24 предметa

детаљније »

петак, 12. мај 2017

Саопштење са 9. седницe II Великог већа, одржанe 11. маја 2017. године, којoм је председавала Весна Илић Прелић, председица Уставног суда и председница Већа

Уставни суд, Велико веће, је на 9. седници II Великог већа одлучио о 29 предмета 

детаљније »

ВЕСТИ

понедељак, 15. мај 2017

Прослава годишњице Немачке фондације за међународну правну сарадњу

Председница Уставног суда Весна Илић Прелић присуствоваће сутра, 16. маја 2017. године, прослави 25. годишњице постојања Немачке фондације за међународну правну сарадњу (IRZ) у Берлину, у Немачкој. Прослава ће бити приређена у Савезном министарству правде и заштите потрошача Немачке, а председница Суда Илић Прелић у Берлину борави на позив савезног министра правде и заштите потрошача Хеико Маса.

детаљније »

петак, 12. мај 2017

Гости из Уставног суда Аустрије

Група од 45 запослених у Уставном суду Аустрије посетила је Уставни суд Србије. Приликом посете секретар Уставног суда Србије Радован Безбрадица госте је упознао са историјатом уставног судства и писане уставности наше земље, као и са саставом, надлежностима, поступком, организацијом и начином рада Уставног суда. Гости из Аустрије су такође имали прилику да обиђу зграду Уставног суда, која је споменик културе под заштитом државе, и упознају се са њеним историјатом. 

детаљније »

петак, 28. април 2017

Посета делегације Уставног суда Републике Азербејџан

Делегација Уставног суда Републике Азербејџан, коју предводи председник тог суда Фaрхад Абдулајев, борави, од 27. до 29. априла 2017. године, у посети Уставном суду Србије. У оквиру посете данас је, у Уставном суду, одржан састанак председнице Уставног суда Србије Весне Илић Прелић и судија Уставног суда са гостима из Азербејџана. 

детаљније »

понедељак, 10. април 2017

Састанак са амбасадорком Чешке

Председница Уставног суда Весна Илић Прелић примила је данас у Уставном суду амбасадорку Републике Чешке Ивану Хлавсову. Амбасадорка Хлавсова обавестила је председницу Илић Прелић о томе да је Уставни суд Републике Чешке заинтересован да председава Европском конференцијом уставних судова у периоду од 2017. до 2020. године и да у Републици Чешкој 2020. године буде одржан конгрес те Конференције. Председница Уставног суда упознала је амбасадорку са надлежностима и начином рада Суда и рекла да ће судије обавестити о кандидатури чешког Уставног суда на првој наредној седници. 

детаљније »

петак, 24. март 2017

Састанак са делегацијом Мисије ОЕБС-а

Председница Уставног суда Весна Илић Прелић примила је у Уставном суду делегацију Мисије ОЕБС-а у Србији, коју је предводио шеф Мисије амбасадор Андреа Орицио. На састанку је, поред осталог, било речи о дугогодишњој успешној сарадњи Уставног суда и ОЕБС-а и исказано је очекивање да ће се таква сарадња наставити и у будућности.

детаљније »• На врх странице